„Csodás életem van!” – megható videók a Down-szindróma világnapján

„A Down-szindróma csupán egy kis része annak, aki vagyok!" – csokorba szedtünk pár megható videót, amely bemutatja, hogy az egy plusz kromoszómával rendelkező embertársaink milyen csodálatosan látják a világot, hogyan élnek teljes életet, és hogyan éreznek, milyen sorsokat élnek meg körülöttünk.

Szerető és felelős családapa

Sader életerős fiatalember, aki Szíriában él családjával, élvezi az életet: úszik, lóg a barátaival és nem mellesleg fogorvosnak tanul. Mint mondja, nagyon büszke Down-szindrómával élő apjára, és el sem tudná képzelni, hogy más gyermeke legyen. Jad ugyanis állapota ellenére minden tekintetben családfő volt az évek során: kenyérkeresőként állt családja élén, és mindenben támogatta fiát, aki szerint édesapja legfőbb lelki támasza. „Nem csupán anyagilag, lelkileg is ő volt a legfőbb támogatóm a tanulmányaimban”.

شاب سوري يتحدث عن ابيه المصاب بمتلازمة داونوبعد ان اصبح طالب طب يتحدث عن فخره بأبيه هون بيخلص كل الحكي ❤️❤️

Gepostet von ‎شكراً لطوق الياسمين‎ am Mittwoch, 3. April 2019

Le az Alzheimer-kórral!

„Senki nem ismeri jobban a Down-szindrómások életét nálam, és őszintén mondhatom, hogy az életemnek igenis van értelme. Nem hiszem, hogy bárkinek is igazolnia kéne a létezésemet! Csodálatos életem van, egyetemen tanultam, kétszer is jártam a Fehér Házban, és egyszer sem kellett ehhez a kerítésen átugranom. Az extra kromoszómám pedig hozzájárulhat az Alzheimer-kór orvoslásához.” Ez a Down-szindrómás férfi tökéletesen beszél!

Jog az élethez

A Down-szindrómásoknak is joguk van a teljes élethez, ráadásul az extra kromoszómájuk elvezethet minket az Alzheimer gyógymódjához!Kedveld az oldalunkat, ha tetszett! fb.com/joszomagazin

Gepostet von Jó Szó am Montag, 11. Juni 2018

Ezer éve szeretlek

50 anyuka, 50 négy éves kisgyermek, plusz egy kromoszóma és Christina Perri többszörös platinalemezes szerelmes száma: világszerte több millióan nézték már meg a kisfilmet, amely az édesanyák és Down-szindrómás gyermekeik közti különleges kapcsolatot mutatja be.

Vigyázzunk a szavainkra!

Szavakkal világokat lehet teremteni és lerombolni, ezért nagyon nem mindegy, hogyan közeledünk, szólunk egy másik emberhez. Ma, a Down-szindróma világnapján különösen.

Sikeres modell és atléta

Chelsea Wernerről senki nem gondolta volna, hogy olyan képességei vannak, amelyek arra predesztinálják, hogy sikeres atléta válhasson belőle, hiszen két éves koráig járni sem tudott. De 8 évesen, amikor kipróbálta a gimnasztikát, azonnal szerelembe esett.

És befejezésül álljon itt egy magyar videó, amely segítséget nyújthat azoknak a szülőknek, akik Down-szindrómás kisgyermeket várnak vagy nevelnek: az itthoni lehetőségekről és a korai fejlesztés fontosságáról.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!