A koronavírus felpörgette a mémgyártók fantáziáját

A járványhelyzetet a legkomolyabban kell venni, de ha van lehetőségünk egy kicsit mosolyogni, akkor tegyük meg! A Vasárnap 10+1-es koronavírusmém-összeállítása következik!

A vicc a kisepikai prózai műfajok közé tartozik, mely az anekdotákkal áll szoros rokonságban. A viccek ma is történeteket mesélnek el, és sokszor a megváltozott helyzetekre reagálnak. A humor és a tréfálkozás nem ismeretlen a kritikus élethelyzetekben sem, így nem csodálkozhatunk azon (más folklór műfajokhoz hasonlóan – álhír, rémhír, városi legenda stb. –), hogy gyakorta megjelenik a vicc is.

A világháborúkban elsősorban a bakahumor, az ’50-es évek diktatúrájában pedig a politikai viccek terjedtek igen gyorsan a társadalom tagjai között. Viccek ma is születnek, sőt, most terjednek igazán. Életünkben a vizualitás előretörésével a képi humor egyre jelentősebbé vált. A mémek tömegekhez képesek gyorsan eljutni üzenettorzulás nélkül a közösségi média csatornáin.

A képi üzenetek, mémek olyan társadalmi tapasztalatra reagálnak, melyek foglalkoztatják a közösségeket, és amiket az adott környezetben igaznak, találónak vagy éppen nevetségnek tartanak. 

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban született humoros képek ugyancsak a megváltozott világunkra, a megváltozott élethelyzetekre kívánnak választ adni. Feltűnik a home office, a távoktatás és a természetesen a vécépapír beszerzésének „óriási” dilemmái is.

A járványhelyzetet a lehető legkomolyabban kell venni, de ha van lehetőségünk egy kicsit mosolyogni, tegyük meg!

10#

9#

8#

7#

Koronavírus képek (Forrás: Facebook.com)

6#

5#

4#

3#

2#

1#

Forrás: Facebook.com

 

Bónusz#

 

Tóth Gábor

Képek forrás: Facebook.com

Kiemelt képünk forrása: Sandro Botticelli: Vénusz születése, 15. század nyomán (Facebook.com)

 

Miért sok az álhír a koronavírus körül?

Hagyma, pálinka helyett gyakori és alapos kézmosás!

Iratkozzon fel hírlevelünkre