FAFCE: A járvány megerősítheti a család intézményét!

A Katolikus Családok Európai Szövetsége szerint a jelen történései erősíthetik a család intézményét, Európa most megmutathatja a gyakorlatban is azokat az értékeket, amikért eddig harcolt.

Miközben a világjárvány negatív aspektusairól rengeteget hallunk, többek között az összezártság és az együttélés nehézségei, a válások és családon belüli erőszak megnövekedése kapcsán, kevesebb szó esik arról, hogy ez az újfajta együttlét esélyeket is teremthet társadalmunkban. Olyan esélyeket, amelyek pozitív irányba mozdíthatják el a világot.

Erre szeretné felhívni a figyelmet közleményében a FAFCE, a Katolikus Családok Európai Szövetsége, amely úgy véli, egyetlen európai családnak sem kellene úgy éreznie, hogy egyedül hagyták problémáival.

„Ebben a félelem és zavarodottság uralta időszakban reméljük, hogy a család intézménye megerősödik: úgy véljük, a kontinensünkön kitört koronavírus-járvány lehetőséget teremthet arra, hogy a legkisebb társadalmi egység visszanyerje eredeti és alapvető funkcióját. Hasonlóan igaz ez a nemzeti és európai intézményrendszerekre.”

Közleményükben arra is kitérnek, hogy támogatják az uniós tagállamok közötti szolidaritást, és bíznak a közös gazsasági és financiális intézkedésekben, amelyeket európai szinten hoznak a családok érdekében. Itt az idő, hogy a gyakorlatban is megmutassuk azokat az alapelveket, amelyek az európai közösséget egyesítik, nevezetesen a szolidaritást, a szubszidiaritás és a közjó elvét.

Iratkozzon fel hírlevelünkre