Adományt és atyai buzdítást küldött a pápa a járvány miatt szenvedőknek

Több millió eurót adományoztak Ferenc pápa mellett neves divatházak és futballklubok a koronavírus-járvány feltartóztatására.

A koronavírus-fertőzés terjedése miatt kialakult növekvő aggodalom láttán Ferenc pápa úgy döntött, hogy az Átfogó Emberi Fejlődés dikasztériumán keresztül 100 ezer euró támogatást küld az olasz karitásznak. Mint a Vatican News írja, ezzel a pápa kifejezi lelki közelségét és atyai buzdítását a járvány miatt szenvedőknek és azoknak, akik gondozzák őket.

A felajánlott összeget a szegények, a leggyengébbek és a legsérülékenyebbek támogatására fordítják: menzák, befogadóotthonok, szállóhelyek, központok számára biztosítják, amelyeket az olasz egyházmegyei és plébánia szinten működő karitász-intézmények tartanak fenn Olaszországban. Az adományt elkíséri a pápa imája a szeretett olasz lakosságért.

Nem csak a pápa adománya segít az olaszországi helyzeten: a ma már repülőtereket és autópályákat működtető, de vagyonát a ruhaiparban megalapozó Benetton-család hárommillió eurót ajánlott fel. Négy olasz kórháznak és az olasz polgári védelemnek adományozott 1,25 millió eurót Giorgio Armani olasz divattervező, a koronavírus elleni harc segítésére. Az adományt három milánói és egy római kórháznak juttatják el, valamint az olasz polgári védelmi ügynökségnek – jelentette be az Armani divatcsoport szóvivője még hétfőn.

Százezer eurót ajánlott fel személyesen Marco Bizzari, a Gucci cég vezérigazgatója. A Dolce & Gabbana és a Bulgari cégek ugyan nem hozták nyilvánosságra az összeget, de bejelentették, hogy a koronavírus kutatására adományoznak jelentős összeget. Szintén százezer eurót adakozott és egy négymillió eurós adománygyűjtő kampányt indított el Chiara Ferragni divatblogger és férje. A kampány során három nap alatt 3,7 millió eurót gyűjtöttek össze.

A mentőszolgálatok munkáját támogatja az AC Milan futballklub 250 ezer euróval, játékosai és igazgatói pedig egy napnyi fizetésüket ajánlották fel a járvány feltartóztatására tett erőfeszítések finanszírozására.  Az Inter futballklub és kínai tulajdonosa, a Sunning International 300 ezer eurót ajánlott fel a polgári védelemnek orvosi maszkok és az egészségügyi ellátáshoz szükséges eszközök vásárlására.

A polgári védelmi hatóság csütörtök esti beszámolója alapján, a legutóbbi adatok szerint 1016-ra emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban,  közben a diagnosztizált fertőzöttek száma 15 113-ra nőtt. Lombardia tartományban regisztrálták a legtöbb diagnosztizált fertőzöttet továbbra is. 

Forrás: MTI, Vatican News

Iratkozzon fel hírlevelünkre