A nyílt társadalom harca a közösségi társadalom ellen: a kereszténydemokraták szerint…

Kereszténydemokrácia 12+1

A kereszténydemokraták szerint a kereszténység nem lánc, ami megköt, hanem gyökér, ami megtart. A kereszténydemokraták szerint Európában az ateista is keresztény. A kereszténydemokraták szerint

a magyarokban nem a hibát, hanem az erényt kell keresni.

A kereszténydemokraták szerint az egyéni és a közösségi érdeket mindig együtt kell tekinteni. A kereszténydemokraták szerint dolgozni sohasem szégyen, de tétlenül élni hiábavalóság. A kereszténydemokraták szerint nem csak fedél kell, de saját otthon is. A kereszténydemokraták szerint

nemzeti hagyományok nélkül nincs jövő.

A kereszténydemokraták szerint a nemzeti büszkeség nem kirekeszt, hanem összetart. A kereszténydemokraták szerint a hagyományőrzés nem „magyarkodás”. A kereszténydemokraták szerint nem kell se a gender, se a kender. A kereszténydemokraták szerint a származás sem hátrány, sem előny nem lehet. A kereszténydemokraták szerint

a jogszabályok megszegői sohasem kerülhetnek előnyösebb helyzetbe a jogszabályok betartóinál.

A kereszténydemokraták szerint mernünk kell a dolgokat a nevükön nevezni. A kereszténydemokraták szerint „az emberi egyén cselekvő polgárként csak a maga közösségeiben tud kiteljesedni, egy társadalmi rendben tudja megélni a maga szabadságát.” Ez a közösségi társadalom.

A kereszténydemokraták szerint a modernkori népvándorlás időszakában az önmeghatározás kérdése központi kérdéssé válik, mert a beáramló embertömegek kultúrájával szemben meg kell tudni határozni a saját európai és nemzeti identitásunkat. Éles helyzetben nincs kitérő válasz.

Ma nem csak Magyarországon, de Európában is sorsfordító kérdés, hogy megőrizzük-e saját kultúránkat, vagy mások kultúrája lesz domináns kontinensünkön.

Mára a multikulturalizmus ugyan elbukott, de ezt sok liberális még nem vette észre. A neoliberalizmus olyan nyílt társadalmat épít, amely legyengíti, felszámolja, kiszolgáltatottá és végső soron eltörölhetővé teszi az általunk megélt európai kultúrát. A kereszténydemokrácia megkerülhetetlen, ha a magyar és európai identitást keressük és meg akarjuk őrizni.

 

Rétvári Bence

Rétvári Bence, a KDNP alelnökének kereszténydemokráciáról szóló írását 12 részben közli lapunk vasárnap délelőttönként. Az előző részeket ide kattintva olvashatja.  

 

Kiemelt képünk forrása a Wikipedia.

Iratkozzon fel hírlevelünkre