Szikora Robi a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagykövete lett

Az R-GO énekese óriási, születésnapi ajándékként fogadta Istentől, hogy elláthatja az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagyköveti feladatait, amellyel népszerűsíti az eseményt, és személyes hitbeli elkötelezettségéről is tanúságot tehet.

Szikora Róbert mindennap szentmisén vesz részt. Gyerekkorában minden vasárnap ministrált. A kezdetektől folyamatosan jelen volt az életében a hit. A kommunisták ugyan veszélyeztették a vallás gyakorlását – őt is titokban keresztelték meg a szülei –, de nem tudták megtörni a későbbi énekes Istennel való kapcsolatát, amelynek egzisztenciális elmélyülése később érkezett el: ekkor lett „operettkeresztényből” Istennek átadott ember – nyilatkozta a művész az Origónak adott interjújában.

Szikora Róbert a Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének harmincadik évfordulója alkalmából rendezett Szabadságkoncerten, a budapesti Hősök terén 2019. június 16-án. MTI/Mónus Márton

– 1972-ben a Ferm együttesben játszottam, nyár volt, majdnem negyven fokos hőség. Elmentem a siófoki nagytemplom előtt, amikor azt mondta a kis angyal bennem, hogy „használd ki, bent hűvös lehet”. Bementem, mint egy előkelő idegen, aki csak úgy nézelődik. Járogattam templomba, de addigra kiszáradt a hit bennem. Néztem a szobrokat, beültem a padba, és egyszer csak arra eszméltem, hogy térdelek, és azt hajtogatom: „ne haragudj, bocsáss meg, szeretlek”. Ezt ismételgettem, mint egy imamalom, ez jött a szívemből. Ez a legsűrűbb gyónás személytől személyig. Ez volt az első megtérés. Hatalmas ereje volt, nem tudom elfelejteni. Más ember jött ki a templomból – mondta Szikora Róbert a Borsnak adott interjújában.

Zsuffa Tünde, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sajtófőnöke kereste meg az R-GO frontemberét, hogy egy nemes feladatra kérje fel a szeptemberi világméretű találkozóval kapcsolatban. Szikora Robi örömmel vállalta el, hogy az esemény egyik nagykövete és ezzel arca legyen. 

Szerda reggel, a TV2 Mokka című műsorának vendégeiként a sajtófőnök és Szikora Robi többek között arról beszéltek, hogy milyen nagy dolog tanúságtevőnek lenni egy olyan világban, ahol a szabad véleménynyilvánításért és hitünk megvallásáért megtorlás jár… Robi reményének adott hangot, hogy szeptemberben találkozhat majd a Szentatyával is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre