Kormányzati adományt kapott dr. Hardi Richárd misszionárius-szemorvos a kongói munkájához

A kormány a Hungary Helps Program keretében támogatja a dr. Hardi Richárd misszionárius-szemorvos által a Kongói Demokratikus Köztársaság déli részén fekvő Mbuji Mayi-ban működtetett szemészeti központot. A magyar alapítású intézmény évente 25 ezer betegnek nyújt ellátást, egyedüli ilyen szaklétesítményként egy 8 millió fős tartományban. A mostani adomány lehetővé teszi a központ stabil és környezetbarát energetikai ellátását, ami elengedhetetlen a beavatkozásoknál.

Ugyancsak a magyar kormány adományából valósul meg az Afrikáért Alapítvány Nemzetközi Fejlesztési és Humanitárius Szervezet által működtetett Munganga-i College Othniel oktatási intézmény és árvaház fejlesztése, mely műhelyek és szaktantermek kialakítását, valamint új szakképzési programok megvalósítását foglalja magában. A projekt célja a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, a mintegy 12 millió lakosú Kinshasában található Munganga nyomornegyedben élők életkörülményeinek javítása.

Azbej Tristan államtitkár vezetésével kormányzati és egyházi delegáció látogatott Kongóba 2019 februrájában, hogy felmérjék a humanitárius támogatás lehetőségeit. Ennek keretében találkoztak Dr. Hardi Richárd szemorvos misszionáriussal is. – Wikipediadr. Hardi Richárd 

A Hungary Helps Program alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni.

A migrációs nyomást enyhíteni hivatott projektek megvalósítását a magyar kormány összesen 60 millió forinttal támogatja.

Kiadó: Miniszterelnökség

Kiemelt képünk forrása Flickr.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!