Niedermüller, a taxisok és a keresztények

Niedermüller Péter nevével lassan összekapcsolódik a megbélyegzés. Pár héttel azután ugyanis, hogy a Gyurcsány-párt alelnöke egy kiadós fröcsögés közepette minden baj forrásának, rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket, most egy újabb, bár előbbinél jóval kisebb csoportot vett célkeresztbe.

Egy interjúban ugyanis azt találta mondani, hogy szerinte ki kellene tiltani az autókat és köztük a taxisokat is a bulinegyedből. Egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy

„gond nélkül kiszorítanám a taxisokat is, mert ők is viszik a drogokat egyik helyről a másikra”.

Kijelentése természetesen hatalmas felháborodást keltett a taxisok körében. Főleg miután Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a Kossuth Rádióban utasította vissza a VII. kerületi polgármester kijelentéseit. Azt mondta,

ha Niedermüller nem kér bocsánatot a teljes taxis társadalom bűnözőnek nyilvánításáért, megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Azt nem tudom, hogy a DK-s politikus ettől ijedt-e meg, vagy inkább attól, hogy az összes budapesti taxis őt szidta lépten-nyomon, fuvar közben is, az viszont biztos, hogy végül bocsánatot kért a – szerinte – félreérthető szavakért. A „félreérthető szavak” kifejezés vele kapcsolatban az elmúlt hetekből már ismerős lehet. Ugyanezzel a szöveggel mentegették ugyanis párttársai, miután rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény heteroszexuális férfiakat és nőket.

A mostani esetből annyit biztosan megtudhatunk, hogy Niedermüllernek saját belátása szerint is több szavazója van a taxisok között, mint a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak és nők között.

Előbbiektől ugyanis bocsánatot kért – míg mi, utóbbiak, továbbra is várjuk ezt tőle.

Iratkozzon fel hírlevelünkre