A bangladesi keresztény vezetők elítélik a rohingjákat ért támadást

A jelentések szerint 25 keresztény családot támadtak meg a Kutupalong Maga-i menekülttáborban, Cox's Bazar-ban, Banglades dél-keleti részén. Az eset január 27-én történt.

A bangladesi keresztény elöljárók felszólaltak a rohingja keresztényeket ért erőszakos támadás ellen, amely egy menekülttáborban érte őket. A támadás eredményeképpen 25 keresztény családnak kellett az ENSZ egyik átmeneti szállására átköltöznie, jelentette az International Christian Concern.

Nirmol Rozario, a Bangladesi Keresztény Egyesület elnöke az Asia News hírlapnak elmondta, hogy szervezetük készül ellátogatni az érintett családokhoz, felmérni az igényeiket és a lehetőségeiket, hogy a tőlük telhető leghathatósabb módon legyenek képesek segíteni rajtuk.

Míg a támadás mögötti motivációkat egyelőre nem sikerült a hatóságnak felgöngyölítenie, az egyik érintett áldozat, az izgalmas nevű Saiful Islam Peter állítja, hogy az erőszak keresztény hitük miatt érte őket. A támadásban tizenketten sérültek meg, közülük nyolc ember szorul még kórházi ellátásra.

 

Kiemelt képünk forrása a Google.

Iratkozzon fel hírlevelünkre