Szerencsére vaklárma volt – nem hozta be a koronavírust Budapestre a Kínából érkezett férfi

Nem fertőződött koronavírussal az a férfi, aki Kínából indulva érkezett Budapestre – jelentette be a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa sajtótájékoztatóján.

Szlávik János közölte, hogy a fiatalember nem mutatja a betegség egyetlen tünetét sem, nem lázas, nem fullad, nem köhög. Mint mondta, megfigyelésre kórházban tartják, de ezt nem a betegség gyanúja, hanem a kimerültsége indokolja. 

A főorvos tájékoztatása szerint a férfi a járvány gócpontjaként ismert közép-kínai Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban járt egyetemre. A várost január 23-án hagyta el, vasúton Hongkongba, majd repülőn Európába utazott, és átszállással érkezett Budapestre. A férfi utazása során átesett testhőmérséklet-ellenőrzésen, de nem volt lázas, így továbbengedték

Sajtóértesülések szerint szombaton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren koronavírus-fertőzés gyanújával különítették el.

MTI

Kiemelt képünkön: Védőöltözetet viselő hatósági személyek fertőtlenítővel a kezükben a phenjani repülőtéren 2020. február 1-jén.
Fotó: MTI/AP/Dzson Csol Dzsin

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre