Azbej Tristan: Niedermüllernek nincs helye a közéletben

„Rémisztő képződmények” – így nevezte Niedermüller Péter a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket az ATV műsorában. Nyilatkozata hatalmas felháborodást keltett, hiszen emberek ezreit sértette meg vállalhatatlan szavaival. A DK-s politikust a CitizenGO petíció indításával szólította lemondásra, de több csoport, valamint politikus is a politikából való távozását követeli. Azbej Tristan államtitkár Facebook-bejegyzésben reagált Niedermüller szavaira, a Századvég Alapítvány pedig rasszista és morálisan vállalhatatlan nyilatkozatnak minősítette a politikus kijelentéseit.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár Facebook-bejegyzésében reagált Niedermüller szavaira, hangsúlyozva, a történelemből jól tudjuk: 

az üldöztetésekhez és népirtásokhoz vezető út első lépése a dehumanizálás, éppen az, amit Niedermüller Péter, a Gyurcsány-párt VII. kerületi polgármestere produkált az atv.hu műsorában,

amikor a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket „rémisztő képződmények”-nek nevezte. 

Az államtitkár nincs egyedül véleményével, miszerint az ilyen politikusnak nincs helye a közéletben. 

A KDNP által közzétett állásfoglalás. Kép forrása: KDNP Facebook oldala.

Az utóbbi napok fejleményei

Hétfői írásunkban lemondásra szólítottuk fel Niedermüller Pétert, aki

„importálta a neoliberális kánon egyik legdurvább és leggyűlölködőbb elemét, arcot adott neki, és milliókat sértett meg”:

Niedermüller, balra el!

A CitizenGO emellett petíciót indított a képviselő lemondása érdekében, melyet ide kattintva írhatnak alá mindazok, akik elutasítják Niedermüller kijelentéseit. 

Petíció: lemondásra szólítják fel Niedermüller Pétert

Niedermüller rasszista nyilatkozatot tett

A Századvég Alapítvány kedden közzétett közleményében kifejtette,

morálisan vállalhatatlan az erzsébetvárosi polgármester rasszista nyilatkozata. 

Az Alapítvány szerint Niedermüller Péter megnyilvánulásával

demokratikus jogállamban elfogadhatatlan nézeteknek adott hangot.

Ráadásul beszélgetőtársa, Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője helyeslő gesztusa sem elhanyagolható körülmény az idézett rasszista mondatok elhangzásakor – szögezik le.

A közleményben kiemelik: rasszista az, aki az emberek külső tulajdonságait oly módon kiemeli, hogy azokhoz még morális, társadalmi vagy politikai különbségeket is hozzárendel, és ily módon a kiemelt tulajdonságaik alapján, például bőrszín vagy más biológiai karakterisztikum szerint önkényes hierarchiát állít fel.

Kiemelt képünk forrása: Niedermüller Péter Facebook-oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre