300 hindu szélsőséges vonult ki a lelkipásztor ellen

Rendőrök is voltak köztük, akik, miután összeverték a tiszteletest, elintézték, hogy hamis vádak alapján el is ítéljék. Az Alliance Defending Freedom ügyvédeinek hála, pár nappal később kiszabadulhatott a fogságból.

Mielőtt Jai Singh lelkipásztor megjelent volna a bíróság előtt azon koholt vádak miatt, melyek szerint embereket ver át, hogy megtérjenek, hindu szélsőségesek rángatták ki az otthonából, hogy egy iskola területén hat férfi összeverje – írja a Morning Star News.

„Az iskolából aztán egy hindu templomba vittek, és arra kényszerítettek, hogy a szobraik előtt üljek. Azt mondták, hogy ők a »rendőrök, tehát azt vallatják be velem, amit csak akarnak.« Bottal vertek össze és szétfeszítették a lábaimat”– mesélte az MSN dél-indiai munkatársának Singh tiszteletes.

Január 5-én 250-300 hindu szélsőséges vette körül a Singh által vezetett kis gyülekezet templomát Bichpariban.

A hely alig egy óra autóútra van Delhitől északra. A templomba nagyjából 30-an törtek be, ahol nem csak a lelkészt, de az ott összegyűlteket is ütlegelni kezdték.

„Lenyomtak a földre, de nem tudtam, hogy ki rugdos éppen, vagy ki veri a hátamat. Hatalmas tömeg vett körül és csak a kezüket, lábukat láttam, ahogy ütöttek. Aztán felvettek a földről, elvittek és azt mondták, hogy velük kell menjek, ha nem akarom, hogy ott helyben megöljenek” – folytatta Singh.

Aznap este elvitték a tiszteletest a helyi rendőrségre, onnan a rendőrök szállították át a kórházba.

Lábadozása után, a rendőrökhöz való visszatértekor már vád alatt volt, mely szerint erőszakkal térítette át a hindukat.

Az Alliance Defending Freedom (nonprofit keresztény szervezet, akik elsősorban jogi úton próbálják védeni a világ több pontján a vallásszabadságot, az élet, a házasság és a család szentségét – a szerk.) indiai munkatársainak köszönhetően január 7-én Singh tiszteletest óvadék ellenében kiengedték.