Petíció: lemondásra szólítják fel Niedermüller Pétert

Aláírásgyűjtést kezdeményezett a CitizenGO közösség azt követően, hogy a DK alelnöke január 23-án az ATV A nap híre Simon Andrással című műsorában megbélyegző, vállalhatatlan és sértő kijelentéseket tett a keresztényekre.

Niedermüller a stúdióbeszélgetésben az alábbi kijelentéseket tette:

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak, meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek”.

„Niedermüller Péter rémisztő képződménynek nevezte a fehér, heteroszexuális keresztényeket,

megbélyegezve és kapcsolatba hozva őket a fehér nacionalistákkal, akiknek hírhedt tagjuk például a rengeteg kegyetlen terrorakcióért felelős Ku Klux Klan is” – írja a CitizenGO oldalán Schittl-Zaymus Eszter. „A DK alelnökének mondatai, és pártjának mentegetőzése magukért beszélnek” – fogalmaz a kampányigazgató, aki felhívással fordul a DK-val korábban a választásokon összefogó és több helyen most is együttműködő pártok vezetőihez. „Arra kérem Önöket, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy egy vallási csoport tagjainak megbélyegzése és megsértése ne maradhasson következmények nélkül ma Magyarországon” – írja. 

A közlemény szerint a felhívással párhuzamosan indított petíció aláírói lépéseket kérnek és várnak a DK-val összefogó pártoktól, így a Jobbiktól, az LMP-től, a Momentumtól, az MSZP-től és a Párbeszédtől.

„Arra kérjük e pártok vezetőit, hogy szólítsák lemondásra Niedermüller Pétert, ezzel kiállva a nyilvánosan megalázott és megsértett keresztények mellett. Ha pedig Niedermüller Péter nem mond le, akkor kérjük, hogy a jövőben ne működjenek együtt a keresztényeket megbélyegző politikussal és a tette fölött szemet hunyó DK-val” – olvasható a tiltakozó jegyzékben. 

A petíciót itt írhatják alá azok, akik elítélik, elutasítják a DK alelnökének megnyilatkozását. 

 

A témában olvasásra ajánljuk: 

Niedermüller, balra el!

 

Kiemelt képünkön Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője az Európai Parlament szocialista frakciójának ülésén Strasbourgban 2014. július 15-én. Fotó: MTI/Beliczay László

Iratkozzon fel hírlevelünkre