Sikeres tornász és modell lett a Down-szindrómás kislányból

Chelsea Werner Down-szindrómával él, 24 éves. Kétéves koráig járni sem tudott, és a szüleit nem biztatták azzal, hogy kislányuk valaha teljes életet élhet: az orvosok szerint számtalan nehézséggel kellett volna szembesülnie. Chelsea azonban kiemelkedően tehetségesnek bizonyult, és hála elhivatott edzőinek, olyan messzire jutott, amelyről sokan csak álmodni mernek.

Álljon itt most egy rendkívüli ember példaként mindannyiunk előtt: egy Down-szindrómás kislány, aki ma már felnőtt nő, és aki bebizonyította a világnak, hogy a szépség belülről fakad, hogy minden ember egyedi és gyönyörű, és hogy a nehézségek ellenére sem kell lemondani az álmainkról.

Chelsea Wernerről senki nem gondolta volna, hogy olyan képességei vannak, amelyek arra predesztinálják, hogy sikeres atléta válhasson belőle, hiszen kétéves koráig járni sem tudott. De 8 évesen, amikor kipróbálta a gimnasztikát, azonnal szerelembe esett.

Pedig izmai nem voltak túl erősek a feladathoz. De a kislány keményen küzdött céljaiért, sokszor egy éven át tanult meg egy olyan gyakorlatot, ami másnak pár hónapba tellett volna. Szülei – látva elhivatottságát – edzőt kerestek neki. Chelsea soha nem adta fel, még akkor sem, amikor a speciális olimpiára felkészülő csapat megszűnt Észak-Kaliforniában, és egy versenycsapatba került edzeni.

Kitartása végül meghozta jutalmát: 2012-ben a Speciális Olimpián belül nemzeti atlétikaversenyt hirdettek, amelyen egy év kemény gyakorlás után Chelsea hozta el az aranyérmet. Címét három egymást követő évben is megvédte. Ezután a világbajnoki első helyezés is kétszer lett az övé.

Speciális olimpiai érmein túl a H&M is reklámarcának kérte fel a fiatal lányt, aki örömmel vállalta a feladatot, kikövezve az utat sorstársai számára. Chelsea most éppen a New York-i divathéten debütál egy olyan ügynökség színeiben, mely nem hivatásos, hanem a hétköznapi életben másutt helytálló modellekkel dogozik.

Példája mindannyiunk számára iránymutató lehet.

Egy világbajnok gyakorlat:

Iratkozzon fel hírlevelünkre