Az 1917 című film kapta az amerikai producerek díját, sokan biztosra veszik, hogy az Oscart is elnyeri

Sam Mendes első világháború eposza, az 1917 című film kapta meg az Amerikai Producerek Céhének (PGA) díját a mozikban forgalmazott filmek mezőnyében Los Angelesben.

Amennyiben idén is igaznak bizonyul az, hogy a producerek Darry F. Zanuck-díját elnyerő film az adott évi Oscar-díj nyertese, akkor az 1917 a február 9-i Oscar-gálán megkapja az amerikai filmakadémia legjobb filmnek járó elismerését. A Zanuck-díjas alkotások közül az elmúlt 30 évben 21 kapott Oscar-díjat, kettő, a Zöld könyv és A víz érintése az elmúlt két évben.

A filmet nagyapám ihlette, azzal a reménnyel forgattam, hogy tisztelgek az előtt, amit átélt. Pályafutásom legjobb élménye volt ez a film – mondta a díjátadón Sam Mendes, aki a hónap elején elnyerte a legjobb filmnek járó Golden Globe-díjat is. Mendes nem csupán a film rendezője, hanem társproducere is volt.

A mozikban forgalmazott filmek mezőnyében olyan ellenfelekkel kellett megmérkőznie az 1917-nek, mint Az aszfalt királyai, Az ír, a Jojo Nyuszi, a Joker, a Tőrbe ejtve, a Kisasszonyok, a Házassági történet, az Élősködők és a Volt egyszer egy Hollywood.

A legjobb animációs film díját a Toy Story 4. nyerte el. A legjobb dokumentumfilmnek járó elismerést az Apollo-11-nek ítélték oda.

 Az Utódlás című film kapta meg a televíziós drámasorozatok mezőnyében a legjobb alkotásnak járó díjat, a vígjátékszériák közül a Fleabag, a limitált szériáknál a Csernobil nyert.

MTI

Kiemelt képünk forrása: youtube.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre