Káel Csaba filmbiztos is gratulált Mihalek Zsuzsának az Oscar-díjához

Óriási öröm, kiváló eredmény és újabb lendület a magyar filmeseknek és az egész ágazatnak Mihalek Zsuzsa Oscar-díja Jórgosz Lánthimosz Szegény párák című, Magyarországon készült filmjéért – reagált Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos a vasárnapi Osca-díj gála eredményei után.

Mint a Vasárnap.hu beszámolt róla, Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője elnyerte az Oscar-díjat a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-díjátadó ceremónián.

Újabb Oscar-díjas a magyarok között! Mihalek Zsuzsa a legjobb produkciós tervezéssel tarolt a gálán

Káel Csaba közleményében kijelentette, Mihalek Zsuzsa hazai szakemberekből álló berendező csapatával filmtörténeti jelentőségű alkotás létrejöttéhez járult hozzá, melyet világpremierje óta méltatnak és díjaznak világszerte.

A magyar filmesek ismét bizonyították, hogy tehetségükkel, lelkesedésükkel, szorgalmukkal világszínvonalú produkciókat alkotnak, melyek tovább növelik a magyar filmipar presztízsét a világban. Nagy örömmel gratulálok Mihalek Zsuzsának, Kemény Ildikó producernek és az egész csapatnak!

– írta a kormánybiztos. Mihalek Zsuzsa Facebook-oldalán köszönte meg a gratulációkat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre