Rétvári Bence: A Netflix példát vehetne a Spotify-ról

A Netflixnek a Spotify mutatja a példát, hogyan lehet sértő, bántó, gúnyolódó tartalmaktól mentessé tenni a különböző média platformokat – kommentálta Rétvári Bence, a KDNP alelnöke a hírt, mely szerint a Spotify eltávolítja az antiszemita tartalmú lejátszási listákat.

Rétvári Bence közösségi oldalán tett hétfői bejegyzésében úgy fogalmaz: közel másfél millió ember írt petíciót a Netflixnek, hogy a kínálatukba felvett egyik film sérti, bántja és gúnyolja a kereszténységet, ezért távolítsák azt el, de a cég semmit nem tesz. „Pedig a Netflix a szaúdi koronaherceg vagy a törökök nyomására már korábban módosított a kínálatán, most, keresztények kérésére mégis süket marad. Ez kettős mérce” – írja a KDNP alelnöke. A politikus szerint nincs sehol rögzítve, hogy

„a keresztényeken gúnyolódók szabadsága és a keresztények tűrőképessége határtalan kell, hogy legyen”.

Mint írja, nincs sehol rögzítve, hogy mindig csak a keresztények gúnyolhatók korlátok nélkül, ahogy az sem, hogy a liberálisoknak nem kell toleránsnak lenni, de másoknak mindent tolerálni kell, amit liberálisok tesznek. „Ahol emberek élnek egymás mellett, ott az egyik személy szabadságának végét a másik ember szabadságának kezdete jelenti. A filmkészítők és -forgalmazók szabadságának is az a korlátja, ahol mások vallásszabadsága kezdődik” – szögezi le Rétvári Bence.

Rétvári: Törölje a Netflix a kínálatából a Jézust gyalázó filmet!

Ami sok, az sok: petíció a Jézust homoszexuálisként ábrázoló Netflix film ellen

Fotó: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre