Novák Katalin: nem bevándorlókkal szeretnénk orvosolni a demográfiai problémákat

Novák Katalin család-és ifjúságügyi államtitkár a Magyar Nemzetnek adott interjújában a házasságkötések reneszánszáról beszélt Magyarországon. Az egyre növekvő házasságkötések száma Európában különösen ritkaszámba megy, ezzel hazánk a példa arra, hogy megfordíthatók a negatív demográfiai trendek.

„Magyar gyermekekkel képzeljük el az ország jövőjét”

A babaváró támogatást már közel hatvanezren igényelték, ez a támogatás örvend a legnagyobb népszerűségnek a családvédelmi akciótervből. A családalapítás előtt állók tízmillió forintot kapnak, amely összeget bármire fordíthatják. Novák Katalin szerint a családvédelmi akcióterv a 2019-es év egyik legnagyobb hozadéka volt.

A családvédelmi támogatások elsődleges célja az államtitkár szerint, hogy anyagilag is segítsenek a fiatal házasoknak, a gyermekes családoknak. A hosszabb távú cél a több szilárd család és az, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen.

„Mi nem bevándorlókkal szeretnénk orvosolni a demográfiai problémákat, hanem magyar gyerekekkel képzeljük el az ország jövőjét” – jelentette ki az interjúban.

„Újra divat lett a házasság”

Az államtitkár elmondta, Magyarországon reneszánszát éli a házasságkötés, újra divat lett a házasság. Ezt az elmúlt év adatai mutatják a leginkább, hiszen közel

negyven éve nem házasodtak annyian, mint tavaly augusztusban.

„Mi, magyarok családcentrikus emberek vagyunk, a fiatalok is családban képzelik el a jövőt, a magyar családtámogatások egyik célja pedig éppen az, hogy az édesanyáknak ne kelljen a család és a szakmai lehetőségek között választaniuk, mindkét területen kiteljesedhessenek, ha azt szeretnék.” – tette hozzá Novák Katalin.

Mint mondta, Magyarország példa lehet arra, hogy a negatív demográfiai trendek megfordíthatók, és képesek vagyunk belső erőforrásokra támaszkodva biztosítani a jövőnket.

 

„Kiállunk a nemzetek Európája és a keresztény kultúra mellett”

Novák Katalin beszélt arról is, hogy nem jártak Magyarországon az Európai Néppárt bölcsei, nem vizsgálódott senki.

„Az Európai Néppártnak (EPP) új vezetése lett, és egy új Európai Parlament állt föl. Szeretnénk látni, hogy a néppárt képes-e megmaradni a klasszikus kereszténydemokrata értékek mellett vagy véglegesen elhagyja azokat, és a bevándorláspárti irányba tolódik.” – mondta az államtitkár.

Hozzátette, hogy a Fidesz a magyar emberek többségének akaratát képviseli, nekünk ez és Magyarország a legfontosabb: kiállunk a nemzetek Európája és a keresztény kultúra mellett, és nem támogatjuk a bevándorlást.

Az államtitkár elmondta, hogy elvi alapon fognak együtt dolgozni a szövetségeseikkel a jövőben is. „Ha a néppárttal, akkor a néppárttal, ha másokkal, akkor másokkal.”

A teljes interjú itt olvasható.

Fotó: pixabay.com