Engedjük, hogy Isten visszaszeressen minket önmagához! – Szabó Balázs a Vasárnapnak

Szabó Balázs a bűnbeesés előtti és utáni részekre osztaná a Bibliát. Az első részben Isten minden szeretetét az emberre árasztja, a második részben pedig mindent megtesz azért, hogy visszaszeresse magához az embert. Jézus Krisztus születésében ez a szeretet testesül meg, az eredeti kapcsolatot szeretné helyreállítani.

„Minden pontosan úgy történt, ahogyan az angyal mondta…” (Lk 2,20).

Egészen döbbenetes végigolvasni az evangéliumokban Krisztus születésének történetét. Ezernyi apróságnak tűnő „csodamag” rejlik benne, amin az ember meg-megállhat. Ha kettéoszthatnám a Szentírást, akkor az első rész ez lenne: Isten megalkotja a világot, és benne az embert, aki elfordul Istentől. A második rész pedig a bűnbeesés után kezdődne: Isten mindent megtesz, hogy visszaszeresse magához az embert.

Adott királyokat, uralkodókat, adott csodákat, adott törvényt, de soha semmi nem hozott megoldást. Aztán eljött a Messiás, eljött a Megoldás! Egyetlen áldozat végérvényesen reményt és életet adott az embernek. Karácsonykor, amikor Krisztus születésnapját ünnepeljük, érdekes módon alig esik szó az ünnepeltről… Mind magunknak akarunk valamit. Élményt, ajándékot, pénzt, szeretetet…

Pedig fantasztikus példát mutatott nekünk az emberré lett Isten: Önmagát, isteni mivoltát és szeretetét „csomagolta bele” Jézusba mint emberbe.

A példamutatás egészen elképesztő, hiszen míg mi a szeretteinknek adunk ajándékot, addig Isten minden emberért, mindannyiunkért adta oda a legcsodásabb ajándékot: Krisztust, aki megtestesíti a megbékélést Istennel, az életet, a reménységet és az igaz szeretetet.

Karácsonykor Jézus szülinapját ünnepelve azt kívánom, adjunk úgy ajándékot egymásnak, hogy Jézus példája legyen előttünk: teljes szívét értünk és nekünk adta! Kívánom, hogy a belső tartalom is legyen éppolyan fontos, mint a külső csomagolás!

Azt kívánom, hagyjuk, hadd szeressen vissza bennünket a Mindenható Isten önmagához éppen most, karácsonykor, amikor arra emlékezhetünk, hogy az emberiség bűneinek megbocsátása és lelkünk örök életének esélye nyilvánult meg Jézusban.

Szabó Balázs keresztény gospelzenész

Fotó: Szabó Balázs (Facebook)

Kapcsolódó írásunk:

A sulimisszió olyan, mint a hibrid autó: miközben mész vele, visszatölt – Szabó Balázs a Vasárnapnak

Iratkozzon fel hírlevelünkre