Óvszeresőben a Szűzanya – így buliznak a fiatalok Európa egyik legősibb egyetemén

A Szűzanyát gyalázó bulit szerveztek a bolognai egyetem radikális diákszervezetei. A rendezők felhívására kitört a botrány, így az intézmény kénytelen volt törölni az eseményt.

Istenkáromló összejövetelre toboroztak a szeplőtelen fogantatás ünnepére, december 8-ára készülve a bolognai Alma Mater Studiorum Egyetemen a liberális egyetemi szervezetek – írta meg a Magyar Hírlap. Az önmagukat rasszizmus-, fasizmus-, szexizmus- és homofób-ellenesnek tituláló egyetemi csoportok (a Link, az Uni LGBTQ, a Rethink és a Mala Education) „Szeplőtelen fogamzásgátlás” néven szerveztek egyetemi bulit december 6-ára.

Forrás: churchmilitant.com

Mint a Magyar Hírlap szerzője felidézi: a meghívó a Szűzanyát óvszeresőben ábrázolta, kifigurázta Mária szűziességét és szabados életvitelre bátorította az egyetemistákat.

A szervezők a katolikus politikusoktól, köztük Matteo Salvini volt belügyminisztertől, Simone Pillon szenátortól és Lorenzo Fontana volt családügyi minisztertől való megszabadulásra buzdítottak.

A rendezvény körül kialakult viták miatt a bolognai egyetem vezetősége törölte az intézményt rossz színben feltüntető eseményt. A La Mala Education szervezet maga jelentette be honlapján a program elmaradását. A terveiket meghiúsulni látó liberális egyetemi csoportok úgy fogalmaztak: „Mi még azt hittük, hogy szekuláris országban és szekuláris egyetemen tanulunk, ahol kifejezhetjük magunkat akár provokatív módon is,

ahogy azt a transz-, feminista- és LMBT-mozgalmak tanítják,

anélkül hogy a cenzúra, a bigottság vagy az elnyomás megfékezne bennünket”. 

A liberális diákszervezetek nagyon szépen mutattak rá megnyilatkozásukban a szélsőségesen szabados mozgalmak eszköztárára. Mi pedig örülünk, hogy Szűz Máriával nem csinálhatnak akármit a „felvilágosult” csoportosulások. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre