Árnyékra vetődtek Hadházyék az Emmiben

Ma reggel a Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs alkotta csapat „betört” az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épületébe, ahol Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárt keresték a hatévesek kötelező beiskolázásáról szóló szabályozás miatt. A képviselők elfelejtettek utánanézni, merre is van az államtitkár...

Ahelyett, hogy a Parlamentben tisztáznák a különböző kérdéseket és törvénymódosítási javaslatokat (a T. Ház ma hosszú órákon keresztül szavaz fontos kérdésekről), házhoz mentek a képviselők. A hívatlan látogatók úgy jelentek meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épületénél, hogy előzetesen nem jártak utána, hogy ott tartózkodik-e egyáltalán, akit keresnek.

Az épület recepciósának muszáj volt beengednie a váratlan látogatókat, hiszen bemutatták képviselői igazolványukat.

Ezt követően csak azt érték el a „betörők”, hogy néhány békésen dolgozó kormánytisztviselő napját dúlták fel zaklatásukkal.

Maruzsa Zoltán államtitkár ugyanis éppen Helsinkiben tartózkodik, ahol a PISA and Beyond Conference elnevezésű rendezvényen vesz részt Magyarországot képviselve.

Tény, hogy a mai performansz balul sült el és nem éppen felkészült képviselőkhöz méltó viselkedésről tett tanúságot a harcias csapat.

 

Hétfőn hasonló, de nagyobb lélegzetű akciót szervezett az Emmibe egy másik csoport:

Ellenzéki csoport tervezett betörni az Emmibe