Kopt intézményeket látogatott meg Herczegh Anita

Áder János köztársasági elnököt egyiptomi útjára felesége, Herczegh Anita is elkísérte, akit a kopt közösség szívélyesen fogadott - közölte a Coptic Orthodox Cultural Center.

Az elmúlt hét folyamán az egyiptomi fővárosban lévő Kopt Ortodox Kulturális Központban fogadták Herczegh Anitát, Áder János köztársasági elnök feleségét.

A magyar államfő és felesége négy napos látogatáson vett részt Egyiptomban, ahol Abdel Fattah Al-Sisi egyiptomi elnök mellett kopt egyházi vezetőkkel is találkoztak, majd pedig Luxorban tekintették meg a magyar régészek közreműködésével folyó ásatásokat.

A képre kattintva galéria nyílik!

A Kopt Kulturális Központban Herczegh Anita megismerkedett a központ által nyújtott szolgáltatásokkal és a központ tevékenységével. Ezután ellátogatott a kopt patriarchátus múzeumába és megtekintette a kopt mártírok tiszteletére létrehozott emlékhelyet.

A kulturális központban a magyar küldöttség tagjai meglátogatták a Tóth Margit népzenekutató tiszteletére felállított emlékhelyet, mely a magyar és az egyiptomi nép baráti kapcsolatát jelképezi.

 

Képek forrása: Coptic Orthodox Cultural Center

Iratkozzon fel hírlevelünkre