Megölték, mert megvédett egy nőt

A 24 éves Naveed Masihot egy fára felakasztva találták Kotriban, Pakisztánban. A keresztény férfi erőszakos áttérítéstől óvta meg a pakisztáni nőt. Az életébe került.

Október 21-én találtak rá a holttestre. Az áldozat családját az ICC kérdezte arról, hogy mi állhat a tragédia hátterében.

Elmondásuk szerint Naveed egy pakisztáni nőt védelmezett szélsőséges muszlimokkal szemben, akik

erőszakkal akartak áttéríteni egy nőt az iszlámra, vélhetően azért, hogy hozzákényszerítsék egy muszlim férfihoz.

„A kezedben vinni a fiad holttestét megtöri az embert és elviselhetetlen. Majdhogynem az én életem is véget ért, mikor a vállamon vittem őt a temetésen”– nyilatkozta  Herbert Masih, Naveed édesapja.

Mint szavaiból kiderült,

Naveed egy olyan nőt védelmezett, aki egyébként már házas és két gyermeke is van.

Az incidens napján Naveed egy telefonhívást kapott. Minden instrukciót pontosan végrehajtott, amit közöltek vele és elment a megbeszélt találkozópontra. Ott

brutálisan megkínozták és felakasztották egy fára, mintegy mementóként: így jár az, aki egy keresztény nő hitét védelmezi.

Két hónappal a gyilkosságot megelőzően Naveed Masih házát 20 férfi rohanta le. Naveedot súlyosan összeverték és megfenyegették: ne avatkozzon abba, hogy ők áttérítsék a nőt.

A család ezután saját biztonsága érdekében Karacsiba küldte el a fiút. Kotriba nem is tért vissza, csupán két héttel a halála előtt.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre