A fiatal nemzedéknek meg kell majd küzdenie a nemzettagadás politikai és szellemi képviselőivel is

A fiatal nemzedéknek a következő időszakban nemcsak a magyar nemzetépítő politika stafétabotját kell majd átvennie, hanem szembesülnie kell a nemzettagadás egyre erőszakosabb politikai és szellemi képviselőivel is – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Fidelitas 16. tisztújító kongresszusán, Budapesten.

A Fidesz választmányának elnöke  hangsúlyozta: a nemzettagadás képviselői a politikájukat az egyénre és a tömegre építik, a baloldaliak mindig tömegeket gyártanak, a liberálisok pedig a tömegből való egyéni kiemelkedés illúziójával kufárkodnak.

Ez a “politikai tandem” sokszor bizonyult hatékonynak a hatalom megszerzésében és megtartásában, módszerük az alávetettség, a politikai uralhatóság állapotát sokszor volt képes tartóssá tenni. Mivel

a hatalommal szemben az alávetettség megszüntetésére soha nem az arctalan tömeg vagy az egyén, hanem mindig csak az öntudatos közösség képes,

a nemzettagadók számára ezért fontos a nemzet közösségének tagadása, ezért tekintenek politikai veszélyforrásként minden egyéb természetes közösségre, mint amilyenek a család vagy az egyházak – mondta Kövér László.

Szavai szerint a XXI. század előttünk álló évtizedeiben a magyar fiataloknak és a többi európai országban szárnyaikat bontogató nemzetépítő kortársaiknak a politika és a szellem porondján ezekkel az erőkkel kell felvenniük a versenyt, ezekkel az erőkkel kell megküzdeniük és ezen erőkkel szemben kell győzniük.

Vélekedése szerint akkor lesznek képesek megnyerni ezt a küzdelmet, ha hisznek az egyéni élet felett álló teremtő erőben, ha bíznak önmagukban, a családi, a hitbéli közösségekben és a nemzettársakban, ha felelősséget tudnak vállalni értük és tudják mozgósítani, összpontosítani az erejüket, és ha a virtuális világ minden kihívása dacára, nem adják fel a józan valóságérzékelést.

Kövér László a kongresszus résztvevőinek végül azt a tanácsot adta:

vállalják a gyermekáldást, neveljenek sok jó magyar embert a jövőnek és maguknak, öregségükre.

Azt is tanácsolta, hogy a képernyő előtt töltött idő felét fordítsák arra, hogy bejárják Magyarországot és a Kárpát-medencét és közben olvassanak sokat.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke arról beszélt: jelentős átalakulás történt a választáson, úgy változott meg a politikai erőtér, hogy egy az egyben indult el az ellenzék a kormánypártok ellen. Úgy fogalmazott:

lehet azon meditálni (…) hogy érhettük meg azt, hogy a nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, vagy az antikommunisták összeálltak a globalistákkal,

vagy a nemzeti radikálisok átszavaztak arra a balliberális oldalra, ami eddig mindig rárontott a magyar nemzetre, az antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal, a zsidók kénytelenek voltak a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe, Kulcsár Gergelyt, aki beleköpött a Duna-parti cipőkbe.

Mint ahogyan azon is lehet lamentálni, milyen morális, indulati elemek vezettek az ellenzéki összefogáshoz, de nem érdemes, mert arra kell készülni, hogy 2022-ben akkor is győzni kell, ha mindenhol egy az egyben áll egymással szemben egy fideszes és egy ellenzéki jelölt. Megjegyezte:

ha ezt elrontjuk 30 évig nézhetitek Tordai Bencét, mint ifjúsági minisztert, Karácsony Gergelyt, mint főpolgármestert és Cseh Katinkát, mint egészségügyi minisztert.

Kósa Lajos 2022-re jó harcos kampányt jósolt.

Böröcz László, a Fidelitas leköszönő elnöke arról beszélt: a jobboldalnak is válaszokat kell adnia a környezeti önpusztításra, klímaváltozásra. Ezért azt javasolta, hogy radikálisan emeljék Magyarországon az egyszer használatos csomagolóanyagok és áruk termékdíját, és a visszaváltható csomagolást helyezzék előtérbe, a Kárpát-medencében lépjenek fel keményebben a szomszédos országokból érkező szemétáradattal szemben, uniós szinten pedig az áruszállítás és a közlekedési ágazatok szennyezés arányos adóterheléséért tegyenek lépéseket.

A tisztújítást követően várhatóan Illés Boglárka váltja az elnöki poszton Böröcz Lászlót.

Forrás: MTI – Fotó: MTI/Kovács Attila

Iratkozzon fel hírlevelünkre!