A saját munkatársa által is írt Guardian-cikket mutogatja a Népszava

Magyarország nem képviselteti magát az Eurovízión, aminek a brit The Guardian című szélsőbaloldali lap hangot is ad. Ezt az írást vette át a Népszava, mellyel egy a baj, amit a Mandiner.hu szemfüles munkatársai ki is szúrtak: az angol cikk egyik szerzője a Népszavának dolgozik.

A Guardian cikkének szerzői ugyanis Shaun Walker és Garamvölgyi Flóra.

A Népszava vonatkozó cikkét ugyan Koncz Tamás jegyzi, de nem árt tudatosítani, hogy Garamvölgyi Flóra a Népszava állandó szerzője – írja a Mandiner.hu.

A The Guardianre alapozva a Népszava vallja, hogy a nyugati médiában az az aggodalom lepi el a közhangulatot, hogy a verseny túl liberális és lmbtq-barát Magyarország számára és becsmérlő lenne ott képviseltetni az országot. Az érdekesség csupán az, hogy a Népszava mindent kiveséz, csak azt a fontos tényezőt felejtette el egyáltalán megjegyezni is, hogy saját munkatársuk vélekedését közli a brit lap.

Forrás és kép: Mandiner.hu

A közmédia visszautasítja a sajtóban megjelent állításokat

A közmédia felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, ezért határozottan visszautasítja az Eurovízió kapcsán a hazai és nemzetközi sajtóban megjelent állításokat – közölte csütörtökön az MTVA.

A közleményben azt írták, a közelmúltban számos hazai és külföldi médiumok cikkeiben jelent meg, hogy Magyarország azért nem képviselteti magát az Eurovízión, mert a műsor terepet ad a homoszexuális előadóknak.

Válaszában a közmédia kijelentette: „Ezek a szexuális beállítottságra utaló sajtóvélemények sértik az emberi méltóságot, a sajtóetikai normákat, valamint a jogállamiságot.”

„Az a szakmai döntés született, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítjük. Szeretnénk leszögezni, hogy semmilyen produkció, esemény, vagy rendezvény kapcsán sem tartjuk számon senkinek a szexuális beállítottságát” – hangsúlyozták. A közleményt egy kérdéssel zárták: „Felmerül azonban a kérdés, hogy az erről cikkező médiumok miért teszik ezt?”

Forrás: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre