Donald Trump: Hálás vagyok Magyarország elkötelezettségéért

Hálás vagyok Magyarország elkötelezettségéért a vallásszabadság világméretű előmozdításának érdekében – üzente Donald Trump amerikai elnök a második nemzetközi keresztényüldözéssel foglalkozó budapesti konferencia alkalmával. Mint fogalmazott, „Isten áldjon mindenkit, aki a konferencián részt vesz, és azokat, akik kiállnak a vallásüldözéssel szemben” - írta meg a PestiSrácok.hu.

Levélben köszöntötte a budapesti keresztényüldözéssel foglalkozó konferencia résztvevőit, és a vallásszabadság védelmezőit Donald Trump amerikai elnök. A keddi rendezvényen felolvasott üzenetben az amerikai elnök kiemelte, adminisztrációja mindig a vallásszabadságot igyekezett védelmezni, és nagyon hálás Magyarországnak és a magyar külügyminisztériumnak, hogy a vallászabadságot az Egyesült Államokkal közösen igyekszik előremozdítani. A pestisrácok.hu-n megjelent, Donald Trump hazánknak címzett teljes levelét közöljük. 

„Melegen köszöntöm a második Nemzetközi Konferencia Keresztényüldözésről résztvevőit Budapesten.

Az Egyesült Államok mindig erősen védelmezte szabad hit és élet elidegeníthetetlen jogait. Nagyon örülök, hogy Magyarország az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkársága osztja Amerika elhivatottságát a vallásszabadság megőrzésében, és köszönöm nekik ezt a találkozót. Ez a konferencia egy fontos emlékeztető, hogy mindannyian osztozunk abban a felelősségben, hogy megőrizzük ezt a szent, alapvető jogot.

Sajnos túl sok embert üldöznek a hitéért világszerte, bármilyen vallású is legyen. A kormányom továbbra is fel fog lépni ez ellen, és igyekszik megvédni és terjeszteni a vallásszabadságot, hogy az mindenki számára elérhető legyen. Szeptemberben egy fontos csúcstalálkozót tartottam az ENSZ Közgyűlésén, ahol bemutattam a „Globális felhívás a vallásszabadság védelmére” programot. Felszólítottam a közéleti és üzleti vezetőket, hogy tegyenek konkrét lépéseket, hogy megakadályozzák a kormányelemeket és egyéb nem állami szereplőket a lakosok hitének üldözésében, és hogy biztosítsák az istentiszteleti helyek szentségét és biztonságát.

Két évvel ezelőtt elindítottuk a programot. Ez a fórum a vallásüldözés áldozatainak és családjaiknak ad lehetőséget, hogy megosszák tapasztalataikat, a globális vezetőknek pedig egy platformot biztosít, ahol megtárgyalhatják a vallásszabadságot érintő problémákat, és ezek megoldását. Júliusban a második Miniszteri Konferencia a Vallásszabadság Elősegítéséért eseményen történelmet írtunk, mint a legnagyobb ilyen típusú vallásos rendezvény. Tovább építettük erre a sikerre, a kormányom vezeti a Nemzetközi Vallásszabadság Szövetséget a vallásüldözés elleni tevékenységünk részeként.

Produktív és emlékezetes konferenciát kívánok mindenkinek. Hálás vagyok a résztvevőknek az odaadásukért ez iránt az alapvetően fontos célért, a vallásszabadságért. Együtt fogunk tovább dolgozni azon, hogy biztosítsuk minden hit számára, hogy szabadon, az elnyomástól való félelem nélkül élhessenek és hihessenek.

Isten áldja Önöket!

Az eredeti írást ide kattintva olvashatja el.

 

Fotó: Pixabay