Ötezer kopt család kitoloncolását tervezi Németország

A német hatóságok ötezer kopt keresztény családot kívánnak kitoloncolni annak ellenére, hogy Egyiptomban a szélsőséges iszlamisták gyakran követnek el támadásokat a helyi közösségek ellen.

Nagy felháborodást keltett a közeli-keleti keresztények körében, hogy a menekültek befogadásáról elhíresült Németország ötezer kopt keresztény család visszatoloncolását tervezi – közölte a Germany Voice arab nyelvű oldala.

Az egyiptomi Igazság és Fejlődés az Ember Jogokért szervezet közleményben figyelmeztette a német hatóságokat a koptok hazaszállításának veszélyéről.

Az emberjogi szervezet szerint az elmúlt években Észak-Afrikából és Közel-Keletről elmenekült keresztények sok helyen életveszélyes körülmények között éltek, és nem volt más választásuk, minthogy elhagyják őseik földjét – számolt be a szerkesztőséghez eljuttatott közlemény alapján a Sanad News.

Zijad Al-Kanai, a szervezet szóvivője arra kérte az Európai Unió tagállamait, hogy állítsák meg a keresztény menekültek hazaszállítását.

Al-Kanai szerint szégyentelenül viselkedik a német hatóság, ha keresztény hitükért elmenekült embereket akarnak visszatoloncolni annak ellenére, hogy már megkapták a menekültstátuszt.

Követeljük, hogy ne vigyék vissza a Közel-Keletre azokat a keresztény menekülteket, akik életveszélyben lennének Egyiptomban, Szíriában és Irakban – mondta az emberjogi szervezet szóvivője.

Iratkozzon fel hírlevelünkre