Újabb lelkész lehet a hinduk hamis vádaskodásának áldozata

Indiában egyre gyakrabban vádolják meg a keresztény elöljárókat istenkáromlással, így akadályozva őket lelkipásztori tevékenységükben.

A tamil nadui lelkészt a vádak szerint azért tartóztatták le, mert megsértette a hinduk vallásosságát – számolt be az esetről az ICC.

A lap értesülései szerint a lelkészt azt követően jelentették fel a rendőrségen, hogy

az egyik szomszédja azt állította: hindu istenségekről készült képek hamvait találta a lelkipásztor templomának kerítésénél, Kojambuttúr közelében.

Az 53 éves John Brittót november másodikán tartóztatták le az elégetett vallási képek vádjával.

A panaszt a Hindu Munnani egyik aktivistája jelentette a rendőröknek. A helyi nacionalista csoport eddig több, Tamil Naduban elkövetett, keresztények elleni támadásért felelős.

„Nincsenek független bizonyítékaink arra vonatkozólag, hogy tényleg a lelkipásztor égette el a képeket, vagy pedig szélsőséges érzületű emberek rakták oda azokat”

– nyilatkozta Sajan K. George, az Indiai Egyházak Tanácsának elnöke az Asia Newsnak.

A közelmúlt tapasztalatai azt mutatják, a hindu radikalisták előszeretettel élnek a hamis vádaskodás – kiváltképp az istenkáromlás vádjának – eszközével, befeketítve és ellehetetlenítve így a keresztény lelkészeket, papokat, ugyanis a hivatalos szervek a legritkább esetben tesznek csupán lépéseket a keresztények érdekében.

 

Fotó: Pixabay