Katolikus papot gyilkolt meg az Iszlám Állam Szíriában

Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára egy pap és az apja meggyilkolásának elkövetését. Hovsib Petoyan atya épp Deir Ezzorba tartott, hogy egy templom helyreállítási munkálatát ellenőrizze.

– Hovsib atya és kísérete észak-szíriai Kamishli városból indult el hétfőn kora reggel, hogy ellenőrizze a Deir-Ezzor városban újjáépülő örmény katolikus templomot – közölte az Armen Press.

A városhoz közel iszlamista fegyveresek támadták meg az autót. Hovsib lelkész édesapja több halálos találatot kapott, és azonnal meghalt, fia súlyosan megsebesült és elvérzett. Az autót a Haszaka városból származó Haji Sano sekrestyés vezette, aki szintén megsebesült, de túlélte a támadást.

A terrortámadásban meghalt örmény pap és apja holttestét még aznap visszaszállították a szülővárosába, ahol reggelig tartó gyászmisével búcsúztak a mártíroktól.

A támadás után néhány órával három robbantás rázta meg Kamishli városát. Az autóba rejtett pokolgépek a Piac téren, a keresztények lakta negyed közelében robbantak fel.

Az első adatok szerint huszonketten megsérültek, és legalább hatan elvesztették életüket.

اللحظات الاولى لانفجار مدينة القامشلي مركز السوق

Közzétette: ‎السوتورو – Sutoro‎ – 2019. november 11., hétfő

A SANA szíriai állami hírügynökség terrorcselekménynek minősítette a robbantásokat. Eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára a merénylet elkövetését.

Az AFP francia hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója fekete füstoszlopot, kiégett autókat, halottakat és sebesülteket szállító mentőket látott a két robbanás helyszínén. A polgári védelem önkéntesei a tűz eloltásán fáradoznak.

Képek: Facebook