Az enyészet áldozata – Judith Sargentini

Nem olyan régen még zengett a külföldi és hazai média Judith Sargentini holland politikus megnyilvánulásaitól. A Tavares-jelentéshez kísértetiesen hasonló módon fogalmazta meg kritikáit a magyar berendezkedéssel kapcsolatban – ez volt a híres-hírhedt „Sargentini-jelentés”, amelyet 2018 szeptemberében, kétes körülmények között fogadott el az Európai Parlament.

Judith Sargentinit tavasszal nem választották újra az Európai Parlamentben, nem tudni, hogy jelenleg mivel is foglalkozik a politikus. Lapunk e-mailben ismét felkereste ezzel kapcsolatban a holland közéleti szereplőt, ám válasz ezúttal sem érkezett.

A Sargentini közösségi oldalán megjelent tartalmakból azonban kikövetkeztethető, hogy még mindig nem hagyja nyugodni a magyar jogállamiság ügye és Orbán Viktor miniszterelnöksége. Szeptember 15-én például nosztalgiázva gondolt vissza egy évvel ezelőtti riportjára.

Amióta elcsendesült a politikusnő hisztije a magyar jogállamiságot illetően, gyakorlatilag senki nem foglalkozik igazán a Magyarország ellen írt kritikájával – de úgy tűnik, ő nehezebben tudja elengedni élete művét…

European Parliament votes to protect the citizens of Hungary

One year ago today, the European Parliament aproved the recommendations of our former MEP Judith Sargentini to protect the citizens of Hungary against the deteriorating situation around the rule of law in the country. ✊The Parliament agreed that the EU cannot let government violate the values of EU without consequences. But not much has been done about it in the past year. We are pleased that the Finnish Presidency of the Council has put this back on the agenda and we will continue fighting and pressuring Member States to take the rule of law seriously!

Közzétette: Greens/EFA in the European Parliament – 2019. szeptember 12., csütörtök

Iratkozzon fel hírlevelünkre