A nyereségvágy és a szeretetlenség pusztítja a világot

A nemzeti gyásznapon az Országgyűlésben Vejkey Imre, a KDNP képviselője, az 1956-os szabadságharc hősei előtt tisztelgett felszólalásával, ugyanakkor beszédében beszámolt a 3. Magyar Nemzeti Imareggeliről, amelyet Budapesten rendeztek októberben – a kdnp.hu-n megjelent írást szemlézzük.

A képviselő beszédében megosztotta a hallgatósággal, hogy 26 országból közel kétszázan vettek részt az eseményen, amelyen a teremtett világ, az emberiség és a családok védelméről beszéltek, valamint rávilágítottak arra, hogy a mohóság, a nyereségvágy és a szeretetlenség pusztítja a világot, az emberi kapcsolatokat és a családokat.

Vejkey írásában kiemelte, hogy Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkár szerint jogos igény a választók részéről, hogy legyenek olyan ügyek, amelyek a politikai csatározásokon felül állnak, és a kereszténység lehet egy ilyen érték. Mint mondta, az imareggelik hagyománya az Egyesült Államokból indult 65 évvel ezelőtt, és azóta ezen minden amerikai elnök részt vesz most már több ezer vendég jelenlétében.

– Az imareggelik a világban arra hívják fel a figyelmet, hogy a keresztény hit megvallásának igenis helye van a politika világán belül is – mondta Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára.

A teljes írás itt olvasható. Fotó forrása: Kovács Tamás MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre