Nigériában ismét elraboltak egy papot

A Fides missziós katolikus hírügynökség október 30-i tájékoztatása szerint Nigéria déli részén, Enugu szövetségi államban ismét elraboltak egy katolikus papot – közölte a VaticanNews.

Arinze Madi atyát, Imezi-Owa város „Apostolok Királynője” szemináriumának rektorhelyettesét október 28-án rabolta el egy fegyveres csoport az épület bejáratánál. A rendőrség szóvivője azt nyilatkozta, hogy a rendfenntartó erők az emberrablók nyomában vannak, akik a térség erdejében rejtőzködnek.

„Egy szörnyű tettről van szó. Madu atya elrablása mindössze két hónappal azután történt, hogy megölték az egyházmegye egy másik papját, Paul Offu atyát” – hangsúlyozta P. Benjamin Achi, az enugui egyházmegye kommunikációs igazgatója. 

Nigériában a muszlim fulánik és az Al-Kaida-kötödésű Boko Haram terrorcsoport fegyveresei gyakran követnek el erőszakos cselekményeket a nigériai keresztényekkel szemben. Szeptemberben egy baptista lelkész feleségét rabolták el, majd a váltságdíj kifizetésének ellenére  a fulánik megölték az elrabolt asszonyt.

Tavasszal a Szent Márk templom plébánosa, Clement Rapuluchukwu Ugwu atya holttestét találták meg, akit a plébániához tartozó házbaól raboltak el március 13-án este.

Júniusban a Nigériai Püspöki Konferencia elnöke, Augustine Akubeze, Benin város érseke hangoztatta, hogy a közbiztonság szintje az országban minden eddiginél alacsonyabb. Emlékeztetett az emberrablások, valamint polgárok lemészárlásának számos esetére az ország különböző vidékein.

Iratkozzon fel hírlevelünkre