Megfizették a váltságdíjat, a fulánik mégis megölték a lelkész feleségét

A baptista lelkipásztor feleségét szeptember 14-én rabolták el fulánik, és 250 000 naira váltságdíjat követeltek érte.

Bár nem tűnik soknak 210 000 forint (körülbelül ennyit ér negyedmillió naira), Nigériában ez kisebb vagyonnak számít. Ennyi pénzből 8-10 lakást is ki lehet bérelni egy hónapra, legalábbis azokban a városokban, ahol van erre lehetőség.

A baptista lelkész családja mégis összegyűjtötte a kívánt összeget, el is küldték az emberrablóknak, ezt követően viszont Esther Ishaku Katungnak már csak a holttestét találták meg.

Szeptember 14-én, éjfél előtt fél órával törtek rájuk lövöldözve a fulánik a bagomai templomuk parókiáján, ahol Ishaku Katung tiszteletes élt feleségével, Estherrel együtt. A lelkipásztor ugyan megsérült a fegyvertűzben, de sikerült elmenekülnie, feleségét azonban magukkal vitték a támadók.

Joseph Hayab tiszteletes, a Nigériai Keresztény Szövetség kadunai elnöke nyilatkozott a Morning Star Newsnak az esetről.

“Ami információt tudtunk szerezni az elrabolt áldozatoktól, akik megszöktek a fulánik búvóhelyéről, azokból kiderül, hogy

Esther Katung és két másik elrabolt megpróbált megszökni a fogságból, Esthert viszont újra elkapták. […] Ez dühítette fel őket, ami aztán a nő halálához vezetett. Eltörték a lábát, hogy ne tudjon később megszökni, de a fejét is beverték. Ebbe halt bele.”

Hayab tiszteletes elmondta, hogy a terroristák a holttestet egy bokorba rejtették el, nehogy fény derüljön a gyilkosságra, és így elessenek a váltságdíjtól. Csak az összeg átadása után találtak rá Esther Kaduna holttestére.

Néhány nappal korábban…

Szeptember 11-én, éppen 333 kilométerre a fenti eseményektől, Jema’a-ban Alhamdu Mangadus baptista lelkészt a saját farmján ölték meg. A gyilkosságért feltehetően szintén fuláni pásztorok tehetők felelőssé. Ez egyelőre nem bizonyított, azonban a helyi keresztény vezetők, az elmúlt évek emberrablási és gyilkossági statisztikái alapján szinte biztosra veszik a fulánik bűnrészességét.

Mangandus tiszteletes holttestét szintén egy bokorban találták meg.

 

Kép forrása: pulse.ng

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre