Saját családja végezhetett a megkeresztelkedett egyiptomi férfival

Családon belüli gyilkosság és nem szerencsétlen baleset végezhetett azzal az egyiptomi férfival, aki elhagyta a muszlim hitet, és áttért a kereszténységre.

Omru Hussein Mohamed Al-Sayeh Basilah alexandriai muszlim férfi az iszlám tanulmányok szakot végezte el az egyetemen, majd pár évvel később megismerkedett a Szentírással. Miután többször is elolvasta és áttanulmányozta, úgy döntött, hogy Jézus Krisztus tanításai szerint akar tovább élni. Ezt az örömteli döntést a családjával és feleségével is megosztotta, akik felháborodottan fogadták Omru elszántságát.

A családtagjai éveken keresztül próbálták meggyőzni arról, hogy térjen vissza az iszlám hitre, de ő hajthatatlan volt. Nagybátyja kétszer is feljelentette a rendőrségnél, abban reménykedve, hogy a hatóság emberei majd ráijesztenek unokaöccsére, mivel az egyiptomi törvények tiltják az iszlám hit elhagyását.

Omrut nem tántorította el a családi terror. 2019. április 13-án megkeresztelkedett, és felvette a George (György) nevet. Szeptemberben a közel-keleti keresztény férfiak szokása szerint George egy keresztet tetovált a kezére, ezzel jelezve a világnak, hogy örök hűséget fogadott a Megváltónak.

A képre kattintva galéria nyílik!

Pár nappal később George hirtelen eltűnt, majd családja október 4-én a rendőrségnél bejelentette, hogy áramütésben meghalt. Rokonai minden személyes tárgyát elvitték az otthonából, telefonszámát és az internetes elérhetőségeit megszüntetették. Az alexandriai kopt közösség először a hatóságokhoz fordult, mivel szerintük a rokonságnak van joga rendelkezni Omru személyes tárgyaival, vagyonával, illetve őket illeti az a kötelesség, hogy eltemessék a halott férfit. A muszlim rokonok viszont még tisztességes temetésben sem részesítették, mivel a holtestén felfedezték a kereszttetoválást.

Ezután kezdtek gyanakodni George (Omru) keresztény barátai, akik szerint a megkeresztelkedett férfi nem áramütésben halhatott meg, hanem saját családja végezhetett vele. A helyi közösség hivatalos levelet intézett Egyiptom elnökének, Abd Al-Fattah Al-Sisinek és helyettesének, kérve, hogy független állami hatóság vizsgálja ki keresztény férfi rejtélyes halálának okát.

Forrás: Persecution