Tényleg az abortuszt? – Nyílt levél Karácsony Gergelynek

Kedves Karácsony Gergely!

Mint nagyrészt Budapesten tartózkodó polgár (akiért ugyebár mostantól szintén munkálkodni fog) szeretnék feltenni Önnek egy kérdést. Mivel nem szeretek elhamarkodottan ítéletet mondani, úgy vagyok vele, kérdezzünk vissza, ugyan jól értettem-e a győzelmi beszéde után elhangzott mondatot:

„A magam részéről azt viszont támogatom, hogy a főváros olyan prevenciós programokat vigyen, amelyek a nem kívánt terhességek megszakításához vezetnek”.

Ön már főpolgármester, azaz biztosan okos ember, és tudja, hogy a fogantatás pillanatától egy önálló DNS állománnyal rendelkező emberi egyedről beszélünk. Onnantól fogva már semmi nem „adódik hozzá pluszban” a táplálékon kívül, azaz minden abból fejlődik ki. Tehát megegyezhetünk abban, amiben a tudomány álláspontja egyértelmű: a méhen belül lévő fejlődő szervezet is ember, tehát

a terhesség „megszakítása” egyenlő egy emberi élet kioltásával.

Ha kívánt volt az az élet, ha nem.

Tehát a kérdésem: ebben a helyzetben mit ért prevenció alatt? Mert ha úgy értette, hogy a nem kívánt terhességeket szeretné megelőzni prevenciós programokkal, az nagyszerű ötlet, én is segítek, amiben tudok. De sajnos (remélem, csak véletlenül) nem ezt állította. Ön azt mondta, hogy a nem kívánt terhességek megszakításához vezető prevenciós programokat szeretne. Mégis,

milyen prevenció az, ami emberi életek kioltását szorgalmazza?

Válaszát várva, üdvözlettel:

 

Bartos Lídia Lelle

(magyar állampolgár, budapesti egyetemista, 24 éves nő, aki hisz abban, hogy az emberi élet legalább olyan fontos, mint a klímavédelem)

Iratkozzon fel hírlevelünkre!