Köszönjük szépen, mi nem kérünk Karácsonyék Európájából!

Az elmúlt kilenc évben Tarlós István és városvezetése olyan Budapestet varázsolt a szemünk elé, amely európai viszonylatban is kedvelt utazási célponttá vált. Akik pedig benne laknak, a mindennapjaikban érezhették az otthonosságot, biztonságot, fejlődést. Az október 13-i helyhatósági választásokon győztes Karácsony Gergely érzelemdús sajtótájékoztatóján megtudtuk: az új főpolgármester visszavezetné Budapestet Európába. A kérdés már csak az lehet, hogy vajon melyik Európából melyikbe?

Nem kellett sokat várni, Karácsonyéknál hamar kibújt a szög a zsákból. Már az önkormányzati választások éjszakáján nyíltan felvállalta, hogy egyetért a nem kívánt terhességek megszakításával. Pedig állítólag életpárti politikusnak tartja magát.

Az életvédelem szerencsére nem az én kompetenciám – Karácsony Gergely a Vasárnapnak

Az európai – de nyugodtan mondhatjuk – világviszonylatban is kiemelkedő fővárosunkban valóban otthon érezheti magát mindenki, aki a nyugat-európai fejlettségi színvonalhoz szokott. Az elmúlt kilenc évben Tarlós István és a vele együttműködők Budapestet nem szimplán élhető, de átlagon felüli metropolisszá varázsolták.

Budapest a legélhetőbb közép-európai város

Természetesen ennek az is következménye lett, hogy egyre többen választották és választják a Duna két oldalán gyönyörűen elterülő várost nem csak turisztikai célállomásnak, hanem akár otthonuknak is. A preferált optimális élettér után vágyók között egyértelműen megjelennek azok is, akik már a nyugat-európai „mentalitást” hozzák magukkal. Ennek következtében a város is magán viseli – szellemi értelemben is – a nyugati szellem ismertető jegyeit.

Ez a tény pedig – valljuk be őszintén – nem minden esetben jelent pozitív dolgot. Amikor Nyugat-Európában a „mindent szabad, csak ne erőltesd ránk az értékrended” liberális téveszméje kezd uralkodóvá válni, egy európaivá fejlődő város lakói is könnyebben képesek azonosulni ugyanezzel az értéksemleges nihillel.

Amikor Karácsony Gergely és szövetségesei arról beszélnek, hogy visszavezetik majd Budapestet Európába, minden bizonnyal elkezdhetünk félni. De

félelem helyett mondjunk inkább határozott nemet Donáth Anna, Cseh Katalin vagy Dobrev Klára Európájára, és tegyünk meg mindent azért, hogy a keresztényi Európa eszmeisége és szabadsága gyökerezzen meg minél több budapesti közösségben.

Köszönjük szépen, mi nem kérünk Karácsonyék Európájából! Nem kérünk a szivárványos zászlóból, a gyerekeknek tartott drag queen showkból, és nem akarunk semmiféle barátságra jutni a Planned Parenthood szervezetével. Mi ebből nem kérünk!

De vágyunk arra a Budapestre, ahol biztonságosan közlekedhetnek az iskola után a gyerekeink. Ahol nem kell feltétlenül taxit hívnunk az esti mozis randink után, hanem a csodaszép világításban tündöklő városban hazasétálhatunk. Ahol nem altatják el majd idő előtt a ráncos kezű és mosolyú öregjeinket. És ahol engedik, hogy mindenki megszülethessen ebbe a fantasztikus városba, aki egyszer már megfogant édesanyja méhében.

Karácsony Gergelyék nem ebben a városban érdekeltek. És az európai Budapest egy kicsit sem szorul rá arra, hogy egy másik Európába vezessék!

 

 

Fotó: MTI, Mónus Márton

Iratkozzon fel hírlevelünkre