„A jézusi tanításnak része tehát az is, hogy védelmezzük identitásunkat, kultúránkat”

A keresztény szabadság kiteljesedésének egyik feltétele, hogy helyesen értelmezzük azokat az alapelveket, amelyeket örökül kaptunk. Kis Ferenc Magyar Nemzetben megjelent írását szemlézzük.

Jézus szerint „az Írás fel nem bontható”, a bibliai tanítást, a kereszténység alapelveit tehát kizárólag egységesen, a maga teljességében lehet és szabad értelmezni. A mai, alapvetően materialista szemléletű európai elit azonban előszeretettel veti a hagyományos társadalmi értékek és a nemzetállami lét mellett kiálló kereszténydemokrata politikusok szemére, hogy

semmibe veszik a keresztényi szolidaritást, amikor elutasítják a migrációt.

Arról a fontos körülményről persze nem beszélnek, hogy az elmúlt években Európába érkezett és most ismét nagy tömegekben ide készülő afrikai, ázsiai emberek döntő többsége illegális bevándorló. Okmányok nélkül vagy hamis papírokkal igyekeznek az ígéret földjére gazdasági bevándorlóként.

Nem tudni, hogy közülük mennyi a kifejezetten ártó szándékkal érkező terrorista, ISIS-harcos, dzsihadista, de a titkosszolgálatok nem ok nélkül aggódnak és figyelmeztetik a döntéshozókat a nyugati országokban a tömeges bevándorlás okozta fokozódó terrorveszélyre.

Ugyanakkor a magyarok szívében mindig erőteljes volt a szolidaritás érzése, az elesetteknek, a nehéz sorsú embereknek lehetőségeinkhez mérten segítünk bőrszínre, vallásra tekintet nélkül. Napjainkban a leg­elesettebbek, a legkiszolgáltatottabbak a világ különböző pontjain üldözött keresztény közösségek tagjai, ezért Magyarország nekik nyújt elsősorban – de nem kizárólagosan – támogatást a Hungary Helps program segítségével.

A keresztény szabadság kiteljesedésének egyik feltétele, hogy helyesen értelmezzük azokat az alapelveket, amelyeket örökül kaptunk. Ez létkérdés, ellenkező esetben a hamis próféták eltántoríthatnak és értékeink feladására késztethetnek minket.

Ez pedig a keresztény kultúra végső hanyatlásához vezetne.

 

A teljes írás ide kattintva olvasható.

 

Fotó: Shutterstock