Kásler Miklós: az úszás és a vízilabda a magyar identitás részévé vált

Az úszás és a vízilabda a magyar identitás részévé vált, részei lettek a magyar legendáriumnak – jelentette ki Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere csütörtökön, Velencén, ahol letették a városi sportuszoda alapkövét.

Kásler Miklós közölte, hogy a létesítmény több mint ötmilliárd forintból épül meg.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a kormány olyan uszodaépítési programot hajt végre, amelynek eredményeként minden magyarországi járásban lesz uszoda. Lényegesnek nevezte a fejlesztéseket a sportolási lehetőség biztosítása mellett az egészségmegőrzés szempontjából, valamint a „test edzése és a lélek emelése” miatt is.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő úgy vélte,

a beruházás nemcsak Velencéről, hanem a gárdonyi és martonvásári járások teljes lakosságáról is szól.

Jelezte, hogy az uszoda területe a velencei önkormányzaté és a vízilabda szövetséghez benyújtott TAO-pályázatból valósul meg.

Koszti András polgármester kiemelte, hogy az elmúlt években a város a sportos környezetre épülő fejlődést választotta, ennek köszönhetően nőtt a vendégforgalom és az állandó lakosok száma is.

Az épülő uszoda az életminőség további javulását szolgálja, valamint a nyári szezonon kívül biztosítja a folyamatos érdeklődést a település iránt.

L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (középen, b-j) kezet fog a velencei városi sportuszoda alapkőletételén 2019. október 10-én. Mellettük László Csaba, a kivitelező Velence Plus Kft. ügyvezetője, Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó, valamint a Váli-völgy térségének területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, a Fidesz-KDNP Fejér megyei közgyűlési listájának vezetője és Koszti András polgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje (b-j). – MTI/Koszticsák Szilárd

A projektgazda Velence Plus Kft. ügyvezetője, László Csaba az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a létesítmény jövő év közepére készül el. A cégben a város és egy vagyonkezelő cég 40-40 százalékos tulajdonos, 20 százalékot pedig a Velencei-tavi Úszó és Vízilabda Egyesület birtokol – tette hozzá.

A sajtóanyag szerint

az 5,197 milliárd forintból megvalósuló létesítményben lesz egy ötven méteres, FINA szabványos verseny medence, tovább két húszméteres tanmedence és egy kültéri tanmedence.

A több mint nyolcezer négyzetméteres uszoda befogadóképessége lelátóin 500 ember fér el, az öltözők ezer embert tudnak egyszerre kiszolgálni.

A Velence Plus Kft. – a Vasas fiókcsapataként – három utánpótlás vízilabdacsapatot versenyeztet a Dunántúli Vízilabda Ligában, közel száz igazolt versenyzővel rendelkezik. 

MTI