Római Békemenet lesz

Október 19-én megmozdulnak az olaszok, mozduljunk meg mi is!

Matteo Salvini október 19-én tiltakozni hívta az olaszokat Giuseppe Conte kormányának illegális migrációt támogató intézkedései ellen. Bayer Zsolt ezért Salvini melletti szimpátiatüntetést szervez az olasz nagykövettség elé.

Bayer Zsolt publicista saját kezébe vette a magyar-olasz kapcsolatok rendezését és szimpátiatüntetést, amolyan szimpátia-békemenetet hirdetetett blogján Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter hasonló – római – felhívása nyomán. A gesztus példaértékű, és talán segít kicsit kitekinteni a jelen belpolitika küzdelmeiből.

Békemenettel az illegális migráció ellen

Olaszországban a nyáron hirtelen fordulat állt be. A korábbi kormánykoalíció felbomlott és az új olasz kormányból a korábbi belügyminiszter (Matteo Salvini) és pártja (Északi Liga) már kimaradt. Giuseppe Conte új kormánya számára ez annyit jelentett, hogy az illegális migrációnak azonnal teret engedett, így újra megnyitotta a vízi útvonalakat, felrobbantva ezzel az olasz közvéleményt.

„E hónap 19-ére, 15 órára Matteo Salvini, volt olasz belügyminiszter, a legnépszerűbb olasz párt vezetője nagygyűlést hirdetett Rómába, ahová az ország minden tájáról várja a normalitásban, a nemzetben, az országhatárok védelmének kötelességében hívő, és az illegális migrációt elutasító olaszokat.

Amolyan Békemenet lesz Rómában 19-én!

Matteo Salvini azon, sajnos egyre fogyatkozó európai politikusok egyike, akik az Európai Uniót mint erős és független nemzetállamok szövetségét képzeli el, szemben azokkal, akik a nemzetállamok felszámolásában, a migráció elfogadásában és támogatásában, a »kevert társadalmak« létrehozásában látják a jövőt.

Ők Európa sírásói.

Matteo Salvini harca a mi harcunk is.”

E szavakkal hirdet szolidaritási tüntetést, megmozdulást Bayer Zsolt – a hungarikumnak számító Békemenet egyik szervezője. A kezdeményezés példaértékű, hiszen az efféle európai összetartozás kihalófélben van. A nemzetállamok erős szövetségének pedig elengedhetetlen feltétele, hogy a lengyel-magyar barátsághoz hasonló szövetségek élhessenek még évszázadokon át. Egyébiránt az Európai Egyesült Államok víziója anélkül is bekövetkezne, hogy azt ratifikálnák a nemzeti parlamentek.

Békemenettel a globalizáció ellen

Bayer Zsolt felhívása azért is fontos, mert túlmutat az illegális migrációt ellenző olaszok támogatásán. A magyarok azt is megmutathatják október 19-én, hogy még hisznek a világtendenciákkal dacoló erőkben, a nemzetekben. Olyan aprócskának tűnő fáklyalángokban, mint amilyen 1956-ban is volt, amikor a magyar egyetemisták világra szóló forradalmat és szabadságharcot robbantottak ki, lengyel diákok melletti szolidaritásukkal.

Akkor a kommunizmus első tégláit vertük ki a vasfüggöny falából.  

Forrás: badog.blogstar.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre