Van összefüggés a klímahiszti és az illegális bevándorlás között

A jobboldali-zöldpárti koalíció lehet a jövő politikai modellje Nyugat-Európában – erről beszélt a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász. A Századvég jogi szakértője szerint az európai mainstream elhatározta, hogy a migráció témáját nem csak felváltja a klímavédelemmel, hanem utóbbi részévé teszi az előzőt. Ez pedig komoly veszély lehet!

Ifj. Lomnici Zoltán úgy véli, a folyamat egyik lépése az lesz, hogy klímamenekültté nyilvánítják a 2,5 milliárdos lakosságszámú Afrika jelentős részét. Emlékeztetett arra, hogy

az ezt előkészítő humanitárius vízumról már szavazott az Európai Parlament.

Hangsúlyozta, ha a kérdés nem lenne égetően fontos a bevándorláspártiak és a klímahisztit generálók számára, akkor nem rendelték volna vissza a képviselőket decemberben az első, sikertelen szavazás után egy újabb voksolásra.

ifj. Lomnici Zoltán – jogi szempontok mellett – a jelenség politikai oldaláról is beszélt a műsorban.

Szerinte a mesterterv úgy néz ki, hogy a zöldpártok lesznek azok a trójai falovak, amelyek egy idő után a néppártokat, a jobboldali pártokat is markukban tartva megpróbálják tematizálni a közvéleményt.

Az alkotmányjogász kiemelte: iszonyatos pénzeket költenek klímatüntetésekre, Greta Thunberg körül pedig egy olyan médiakampány zajlik, amelyet nagyon-nagyon rég nem láttunk. ifj. Lomnici úgy véli, a jövőben egyre több ilyennel találkozhatunk majd, és mindegyik arról szól majd, hogy a klímavédelmet tegyék központi kérdéssé. Szerinte ráadásul nemcsak a migrációt rendelik e téma alá, hanem az energia- és a gazdaságpolitikát is.

Ifj. Lomnici Zoltán összegzése szerint ugyanakkor ehhez a nagy tervhez még nem született meg az emberek hozzájárulása. Nem véletlen tehát, hogy a tematizálás, az érzékenyítés folyamatos.

Iratkozzon fel hírlevelünkre