Nyomozás kezdődött egy, a Pride-on életvédőre támadó felvonuló ellen

Közösség tagja elleni erőszak gyanújával indított nyomozást a rendőrség a júliusi budapesti homoszexuális parádé egyik külföldről importált résztvevőjének ügyében, aki rátámadt Budaházy Edda életvédőre, meglökte, és megpróbálta lefejelni őt. Bár a lefejelés nem sikerült, a Büntető törvénykönyv a támadási szándékot is büntetni rendeli, az pedig még súlyosabbá teszi az esetet, hogy a brazil aktivista az övétől eltérő szexualitása miatti gyűlöletből támadt Budaházy Eddára.

A PestiSrácok.hu még júliusban, közvetlenül a homoszexuális parádé után írt arról, hogy egy külföldi, feltehetőleg dél-amerikai nő a felvonulás végén, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél több tanú szeme láttára rátámadt az egyik ellentüntetőre, Budaházy Eddára. A Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom vezetője férjével együtt az Erzsébet téri ellentüntetés után egy transzparenssel érkezett a „Pride” záró helyszínére: „A házasság Magyarországon 1 férfi és 1 nő szövetsége. Nyugodjatok bele!”. A külföldi nő nekirontott Budaházynak, meglökte őt, és láthatóan próbálta lefejelni, ám ez nem sikerült neki. Valószínűleg azért gurult dühbe, mert az életvédő előzőleg angolul megkérdezte tőle: miért van itt, miért nem megy haza.

Budaházy jogi képviselője feljelentést tett, a rendőrség nyomozást indított közösség tagja elleni erőszak gyanújával ismeretlen elkövető ellen.

Budaháy Edda a rendőrségi kihallgatáskor azt nyilatkozta, úgy véli, hogy heteroszexualitása miatt rontott rá és szidalmazta őt a nő, akit később a rendőrök igazoltattak, és ekkor azt állította magáról, brazil állampolgár, és a budapesti orvosi egyetemre jár.

Budaházy Edda azt is elmondta: ezután érkezett egy olasz pár, akik magyarul és angolul gyalázták a 10-12 normalitáspárti aktivistát. Egyikük például azt kiabálta feléjük: „I will kill you!” (magyarul: „Megöllek titeket!”). Őt is a rendőröknek kellett megfékezniük. Budaházy Edda ezen cselekmény miatt is feljelentést tett közösség tagja elleni erőszak gyanújával. Kézre kerítésük elvileg nem ütközhet komoly akadályba, mivel mindkettejüket igazoltatták az eset után, adataikat felírták.

Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője a PestiSrácok.hu-nak elmondta: az ügyben a feljelentéssel együtt félmillió forintos kártérítési igénnyel is éltek, mivel a feltehetőleg brazil nő egyértelműen a szexuális hovatartozása, keresztény identitása miatt támadta meg Budaházy Eddát, ezzel emberi méltóságát csorbítva, személyes szabadsághoz fűződő jogát sértve.

Bevett gyakorlat, hogy a homoszexuális parádékon sértegetik a heteroszexuálisokat, a normális családokat, meggyalázzák a kereszténység jelképeit, az egyházakat. Ám az nem jellemző, hogy ezeknek a heteroszexuális közösség elleni támadásoknak bármilyen jogi következményük lett volna, fordított esetben viszont súlyos büntetésre számíthat, aki sérteget vagy megtámad egy homoszexuális embert.

Teljes cikk itt olvasható. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre