Cristina nővér, a The Voice korábbi győztese Magyarországra látogat

Cristina Scuccia nem csak dalaival, de hitével is lenyűgözte egész Olaszországot, és talán sokakat az egész világon. Sikereit Isten dicsőségére és az evangélium továbbadására használja fel. Szeptember 21-én az Eucharisztikus Kongresszust megelőző ifjúsági napjának, a ForrásPont elnevezésű rendezvénynek lesz sztárvendége. A 777.hu interjút készített a dalos nővérrel, amelyet szemlézünk.

Az énekes apáca a hírnévben lehetőséget lát, amelynek révén párbeszédet tud kezdeményezni a fiatalokkal, akik megállítják őt, ha meglátják az utcán. Győzelmét leginkább a szeretet győzelmének tekinti, amelyet magával vitt a tehetségkutató műsorba. 

A hit az apáca szerint önmagunk átadását jelenti. A tehetségkutatóban aratott győzelmét követően még többet imádkozik, a lelki élete intenzívebb lett, hiszen – mint mondta – „a szeretet és hit üzenetének hordozójaként közel kell lennem Krisztushoz”.

Cristina Scuccia nővér arra a kérdésre, hogy hogyan tudja az ismeretségét az evangelizációra felhasználni, azt válaszolta: „Nem annyira az ismertségemet, sokkal inkább

a zenét használom az evangelizációhoz, és ahhoz, hogy elvigyem Isten üzenetét, és a fontos értékeket az emberekhez. Szerintem ez egy nagyon erős, és közvetlenül az emberek szívéhez szóló eszköz”.

A Krakkói Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó fellépője közelgő magyarországi látogatásával kapcsolatban elmondta, nagy lelkesedéssel várja a fiatalokkal való találkozást. Bízik abban, hogy a tanúságtételén keresztül a fiatalok meghallják majd a hívást Jézus Krisztus követésére, akire rábízhatják álmaikat.

A saját álmairól szólva a nővér bevallotta, nem tervezte ezt az életformát, ám a teljes Szeretet elragadta, és ő hagyta, hogy Isten magával sodorja, még akkor is, ha ezzel minden korábbi terveit el kellett elengednie. – Mindenekfelett követtem azt a hatalmas, egyedülálló Szeretetet, amit csak Jézustól kaphatunk. Rábíztam az életemet és mindent, ami az enyém volt, így az álmaimat is – tette hozzá.

Eucharisztikus kongresszus: indul a visszaszámlálás

Forrás és fotó: 777blog.hu