Nemecseknek megint fürdenie kellett

Vecsei H. Miklós a saját közösségi oldalán nehezményezte, hogy a musicalt, amelynek keretében már 240-szer megfürdött a Füvészkert tavában, némelyek a politikai harcok eszközévé téve lealacsonyítják. Véleményéért kapott hideget, meleget egyaránt. Pedig csak ki akarta fejezni: nem ért egyet azzal, hogy politikai terepen használják fel a musical népszerűségét.

Vecsei H. Miklós arca, az egész lénye összefonódott ezzel a szereppel, ezzel az előadással, amelyben a barátság és az önfeláldozás a legnagyobb érték. Miért ne fejezhette volna ki, hogy félti ezt a képet a politikai csatározások mocsarától?

A fiatal színész, aki más alkalommal keresztény hitéről is tanúságot tett, valószínűleg nem akart egyetlen politikai oldal mellé sem állni nyilvánosan. Vecseinek mégis törölnie kellett posztját, amelyben szomorúságának adott hangot az ügy miatt. Valószínűleg békességet akart, nem szeretett volna megosztó lenni – írja a Képmás Magazin oldalán Kóczián Mária a végül Nemecsekhez hasonlóan megfürdeni kényszerülő színészről.

A darabot, amely teljesen mentes a Vígszínházra egyébként jellemző politikai kiszólásoktól, nem egy alkalommal vonszolták már a kampányrendezvények színpadaira – tegyük hozzá – a darab méltóságát önkényesen gyalázva meg ezzel. Legutóbb Dés László mint szerző játszotta el Karácsony Gergely kampánynyitóján a Mi vagyunk a grundot , kifejezve ezzel politikai hovatartozását.

Ez a mi színes valóságunk

 

Forrás: Képmás Magazin; Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre