Kocsis Máté: Nem meglepő, ha Gyurcsány notórius hazudozóként a nyilvánvalót is letagadja

Gyurcsány Ferencék semmibe veszik a magyar emberek két választáson és egy népszavazáson világossá tett akaratát a határvédelemről és a brüsszeli bevándorláspolitikáról – mondta Kocsis Máté a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A Fidesz frakcióvezetőjét arról kérdezték, mi a véleménye arról, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) képviselője nem támogatja, hogy az EU kifizesse Magyarországnak a határvédelem költségeit. A kormánypárti politikus szerint a magyar embereknek már nem meglepő, hogy Gyurcsány Ferenc vagy a felesége a legbrutálisabb nemzetellenes politikát képviseli.

Álláspontja szerint az ellenzéki politikus kijelentése is annak bizonyítéka, hogy a Gyurcsány vezette politikai tömb, az egész baloldal nem változtatott politikáján. Hiába döntöttek a magyarok az elmúlt választásokon egyértelműen, Gyurcsány Ferenc továbbra is folytatja az ámokfutását a bevándorlás, a kvóta és a határkerítés lebontása érdekében – fogalmazott. Megjegyezte: szerinte érdekeltek abban, hogy Magyarországnak semmi se jusson.

Arra a felvetésre, hogy Gyurcsány Ferenc lehülyézte a Fidesz politikusait és azt írta a Facebook-oldalán, „a franc se akarja lebontani a kerítést”, Kocsis Máté úgy reagált: akkor minek ment oda egy erővágóval, mikor épült a kerítés? Miért gyűjtött a DK aláírást a betelepítési kvóta mellett? Miért nem szavazták meg az ezzel összefüggő alkotmánymódosítást

Nincs semmi meglepő abban, hogy Gyurcsány Ferenc notórius hazudozó és azt is letagadja, amiről teljesen nyilvánvaló felvételek vannak – mondta a frakcióvezető.

Hozzátette: tájékoztató kampányt indítanak azért, mert minden magyarnak joga van tudni, mit jelent a Gyurcsány Ferenc és felesége vezette baloldal politikája. Kocsis Máté szerint akár

provokációnak, egyfajta szankciónak is felfogható, hogy az EU a határvédelem költségeinek fele helyett mindössze egy százalékát téríti meg Magyarországnak.

Kijelentésének indoklásaként kifejtette: amikor Magyarország a határát védi, akkor a schengeni határt is védi, ez európai uniós kötelezettsége. Hozzátette: ez az a szerződéses alap, amely miatt Magyarország azt gondolja, hogy a költségeket felerészben az uniónak kellene állnia. Reményre ad okot, hogy ezt a kedvezőtlen ígéretet még a Juncker-féle bizottság tette, és az újonnan felálló bizottságnál újra meg kell nyitni a határvédelmi költségekkel kapcsolatos tárgyalásokat.

Forrás: MTI     Fotó: MTI/ Marjai János

Iratkozzon fel hírlevelünkre!