Jönnek a Győri Filmnapok

Szeptember 5. és 8. között Győrben a filmeké a főszerep: immár második alkalommal rendezik meg a Győri Filmnapokat. Ebben a négy napban széles választék kerül a nézők elé, amelyben a közönségfilmektől kezdve az animációs filmeken át az underground filmekig mindent megtalálhatnak – és persze a klasszikus filmek sem maradhatnak ki a sorból.

A Győri Filmnapokon olyan helyszíneken vetítenek filmeket, mint a Széchenyi tér, a Rómer Ház és a Szent László Látogatóközpont moziterme, amely nemrég nyílt meg a közönség előtt. A filmek mellett az érdeklődők koncerteket és kiállításokat is élvezhetnek, ezekből válogattunk egy kis ízelítőt!

Az első napon délután a Remélem, legközelebb sikerül meghalnod című filmet vetítik le, amely után beszélgetést tartanak a film szereplőivel, Herr Szilviával és Rácz Dáviddal. Aznap még egy improvizációs est is várja az érdeklődőket Szabó Simonnal és az Import Impró Társulat közreműködésével Figura címen.

Pénteken egy klasszikussal, a Meseautó vetítésével kezdenek a filmnapokon, utána a Happy Dixieland Band lép színpadra. A Rómer Házban Szirmai Gergely filmkritikussal lesz közönségtalálkozó a Remélem, legközelebb sikerül meghalnod című film aznapi vetítése után.

Szombat délután A tanú nézheti meg az érdeklődők – eredeti, cenzúrázatlan változatban. Az egyik legnépszerűbb idei magyar film, a Rossz Versek is látható lesz. A film vetítése előtt közönségtalálkozót szerveznek Reisz Gáborral, a Rossz Versek rendezőjével és Csorba Lóránttal, a Lóci játszik zenekar frontemberével. A zenekar aznap este, a találkozó előtt lép színpadra.

Vasárnap reggel egy gyermekkori kedvenc, a Vízipók, csodapók felújított változatát vetítik. Aznap délután a nosztalgia a Macskafogóval folytatódik, szintén egy felújított változatban. A közönség találkozhat Szabó Simonnal is. Egy másik helyszínen az idén bemutatott Apró meséket játsszák Szabó Kimmel Tamás és Kerekes Vica főszereplésével.

A Szent László Látogatóközpontban olyan kiállításokat tekinthetnek meg a helyszínre látogatók, mint az Íme az ember és a győri Madách- gyűjtemény.

Forrás: programturizmus.hu

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre