Tarlós István: Karácsony egy politikai szerencselovag

A törvények szempontjából az önkormányzatok nem jogalkotók, hanem jogalkalmazók. Blöffölésből, teljesíthetetlen ígéretekből nem lehet megélni. Az ellenzéki kampány rendellenes dimenziókban zajlik Budapest főpolgármestere szerint.

A főpolgármesterség nem celebtevékenység – jelentette ki az ellenzéki jelöltekkel kapcsolatban Tarlós István a Magyar Hírlapnak adott interjújában. Hangsúlyozta: a kórházak, az adók, az oktatás, a lakásügy nem önkormányzati kompetenciák, amikor tehát Karácsony Gergely azt mondja, hogy ezeket majd felülírja, akkor blöfföl. Blöffölésből, teljesíthetetlen ígéretekből azonban nem lehet megélni. Az ellenzéki kampány rendellenes dimenziókban zajlik.

Karácsony még csak nem is baloldali ember a főpolgármester szerint; az ellenzéki jelölt állandóan azt az utat keresi, amelynek végén valamilyen pozíciót remél – most is ezt a technikát követi.

Az ellenzéki oldalon található hosszú névsorról szólva Tarlós István elmondta: az „egyetlen ellenzéki”-teória összeomlott. Berki Krisztián személye pedig ismeretlen. Ami mégis ismerhető belőle, arról viszont jobb nem is beszélni.

– Budapest 2010-es elvesztése nagyon fáj egyes ellenzékieknek, ezért nem válogatnak a módszerek között. Az utóbbi időben néha kifejezett rosszindulattal találom magam szembe – csak nem sírom tele naponta a nagymamám zsebkendőjét „karaktergyilkosságra” panaszkodva, mint mások – mondta Budapest főpolgármestere, majd rámutatott: az ellenzéki oldalon valójában nincsen egység. Vannak viszont logikátlanságok, elvtelenségek és mindenféle érdekpaktumok.

Az ellenzéki taktikáról szólva elmondta:

üres szólamokkal, „felszabadítással”, Don Quijote-típusú ökölrázással, örökös „orbánozással” nem lehet boldogulni, mert összeomlik a város.

Karácsony kampánya Tarlós szerint olyan, mintha a zuglói polgármester kvázi „miniszterelnöki kampányt” folytatna. Állami ügyeket erőltet, amelyekben a főpolgármesternek semmilyen mozgástere nincs. Érthetetlen. Illetve egyetlen módon érthető: arra alkalmas, hogy zsigeri, negatív hangulatokat gerjesszen, amelyek révén szavazatokat nyerhet, ám Budapest érdekét egyáltalán nem szolgálja.

Az interjúban szóba került az elektromos jegyek bevezetésének terve is, amely Tarlós szerint a mindenféle jóslatokkal szemben a reptéri buszjáratokon már megvalósult, szeptembertől pedig a többi közlekedési eszközön is beindul a rendszer.

A teljes interjú itt olvasható.

Forrás: MH

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre