Új vezető a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet élén

Bánhidy Vajkot nevezte ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (KOSZISZ) igazgatójának.

A konferencia titkárságának közleménye szerint Bánhidy Vajk 1978-ban született Esztergomban, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán szerzett történelem-latin szakos tanári és bölcsész diplomát,  2001 és 2019 között az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium igazgatóhelyettese, tanára, 2017-től 2019-ig a Magyar Kolping Szövetség országos alelnöke.

A KOSZISZ a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított és felügyelete alatt működő intézményfenntartó szervezet. Gondoskodik az Adolf Kolping szellemiségét követő óvodák, általános és szakiskolák, valamint az idősek, betegek és fogyatékkal élők ellátását végző szociális otthonok fenntartásáról, működtetéséről Magyarországon. Egyszerre biztosít lelki, szakmai és pénzügyi hátteret a gyermekek, szakiskolai tanulók oktatásához és az idősek, elhagyatottak ápolásához. A KOSZISZ jelenleg 13 iskola, négy szociális intézmény és 16 szociális támogató szolgálat működési feltételeit biztosítja.

(MTI)