Ferenc pápa: imádkozzunk a családokért!

Közzétették Ferenc pápa augusztusi imaszándékát, mely így szól: imádkozzunk a családokért! – tudósít a Vatican News. A család a legértékesebb örökség, amelyet a világra és a jövőre hagyhatunk. A családok az emberi fejlődés iskolái – jelentette ki a katolikus egyházfő.

– Milyen világot akarunk a jövőre hagyni? Családokkal teli világot hagyjunk magunk után!  Gondoskodjunk a családokról, mert ezek a jövő, a szabadság tereinek az igazi iskolái és az emberiség központjai. Tartsunk fenn különleges helyet családjainkban az egyéni és a közösségi imának. Imádkozzunk, hogy a családok az ima és a szeretet életét élve egyre világosabban az igazi emberi fejlődés iskoláivá váljanak – kéri augusztusi imaszándékában Ferenc pápa.

A Szentatya szerint a család az az elsődleges hely, ahol megtanulunk szeretni, ám amelyet fenyeget a szélsőséges individualizmus,

amely megváltoztatja a családi kötelékeket és a család minden elemét egy szigetnek tekinti, az elviselhetetlenség és az agresszivitás dinamikáit teremtve meg ezzel.

A pápa rámutat arra a szomorú tényre, hogy az EU területén a családok 16%-ában egy szülő neveli a gyermekeit. Az USA-ban 2016-os adatok szerint a párok csupán 44%-a kötött házasságot, Kolumbiában ez az arány még alacsonyabb, mindössze 35%. Továbbá növekedik (jelenleg 20% körül van) az egyedül élők aránya is – tudósított a Vatican News.

Forrás: Vatican News; Fotó: Vatican Media

Iratkozzon fel hírlevelünkre