Emmanuel Ilodigwe: Kimegyünk a fiatalokhoz, és meghallgatjuk őket

A fiatal szerzetes örökfogadalmat tett, hogy a fiatalokat szolgálja – közöttük is a legszegényebbeket –, őket elvezesse Jézus Krisztushoz. A szaléziak igazi menyegzői ünnepet ültek, ahol az Afrikából származó Emmanuel Ilodigwet mindenki hatalmas szeretettel vette körül: a rendtársak, barátok, fiatalok.

A fiatalok körében Emmanuel igen kedvelt. A szeretethullámoktól kísért afrikai muzsikától mindenki táncra perdül. A Jézusnak odaadott élete sugárzik mindenki felé, aki csak látja őt.

Boldog vagyok – mondta el a Magyar Kurír kérdésére válaszolva–, hogy a fiatalokat szolgálhatom, és közben sokat tanulhatok tőlük. Hogy szalézi lehetek. Mert mi családi érzést és ezzel életet tudunk adni a hozzánk jövőknek.

A fiatal szerzetes azt is elmondja, hogy az afrikai fiatalok sokkal szegényebbek, és az állam sem segíti őket. Ghánában és Libériában Emmanuel nagyon szegényes és mérges fiatalokkal találkozott, akik a háború vagy az ebola miatt elveszítették családtagjaikat. – Ebben a lelki nyomorukban hülyeségeket is csináltak – emlékezett vissza korábbi állomáshelyére a fiatal örökfogadalmas szalézi.

– Magyarországon szerencsére sokkal jobb a helyzet, de a szolgálatunk lényege ugyanaz.

Nem a templommal kezdjük, hanem kimegyünk a fiatalokhoz, elfogadjuk és meghallgatjuk őket.

Isten felé akarjuk őket irányítani, de ennek útjául a sportot, a beszélgetéseket és a tanítást választjuk – mutatta be rendjük és egyben saját küldetését Emmanuel Ilodigwe.

A teljes írás itt olvasható.

Forrás és fotó: Magyar Kurír

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre