Tarlós István kezében biztonságban tudhatjuk Budapestet

Hiába minden alattomos ellenzéki törekvés, amellyel be akarják mocskolni a főpolgármester becsületét, nem tudnak valódi fogást találni rajta. Ennek hiányában a politikai közélet WC-jén lehúzott, ma már rosszul csengő nevű SZDSZ-szel próbálják összekapcsolni Tarlós Istvánt, aki éppen addig volt tagja a szabad madaras pártnak, amíg az nem alkotott koalíciót a legfőbb ellenségnek színlelt posztkommunista Horn Gyuláékkal. Az áruló SZDSZ és utódpártjaik elloptak a valódi rendszerváltozásra áhítozó generációk életéből húsz évet. Tarlósnak viszont éppen úgy nincsen szégyellnivalója a szabad demokrata párttagsága miatt, mint sokunknak, akik elhittük a liberálisok antikommunista, nemzeti, változást sürgető szólamait. Horváth K. József a Magyar Nemzet oldalán publikált írását szemlézzük.

Horn Gábor, a néhai SZDSZ valamikori vezető politikusa egyik legutóbbi televíziós szereplései egyikén „csak úgy” megemlítette, hogy Tarlós István párttársa volt az SZDSZ-ben.

Tekintve, hogy a balliberális ellenzék képtelen fogást találni a főpolgármesteren, alattomosan úgy kommunikál, hogy a ma sokaknak negatívan hangzó, a politika köztemetőjében nyugvó párt címkéjét ragasztja fel újra Tarlós zakójára. Ám, úgy látszik, nem sok sikerrel.

A városvezető ugyanis erre a kérdésre is a tőle megszokott nyílt őszinteséggel válaszol. Nincsen takargatnivalója ezen a téren sem – Demszkyék korrupciós ügyeivel ellentétben –, hiszen éppen addig volt a szabad madaras párt tagja, amíg az valóban antikommunista irányt követett. Az MSZP-vel 1994-ben megkötött paktum viszont éppen elegendő, ha nem sok volt ahhoz, hogy azonnal kilépjen az ál-rendszerváltók gyülekezetéből.

– Valamikor az SZDSZ-ben kezdtem el politizálni, ez 1994 nyaráig tartott, amikor a kommunizmusellenességet szimuláló SZDSZ végérvényesen elárulta a rendszerváltozást – fogalmaz Tarlós István.

És hát valljuk be magunk előtt őszintén: sokan voltak ezzel így mások is. Az egész kísértetiesen hasonlít a mai fiatal generációk egy részének momentumos megszédüléséhez, azzal a különbséggel, hogy a Momentum nem akart soha nemzeti lenni, sőt inkább magyarellenességéről tesz tanúságot, amire még büszke is itthon és a nemzetközi színtereken egyaránt.

Tarlósnak tehát egyáltalán nincs szégyellnivalója e jóhiszemű politikai lépés miatt, hiszen egy grandiózus átverés áldozata lett – írja Horváth K. József, aki szerint sokkal inkább elítélendők azok, akik ezt az otromba trükköt kitervelték és megvalósították. Köztük Horn Gábor, aki a Gyurcsány-kormányban is az utolsó töltényig harcolt.

– Nekünk, budapestieknek viszont szükségünk van Tarlós Istvánra. Megérdemeljük őt, ő pedig a választók bizalmát – összegzi a cikk szerzője.

Forrás: MN; Fotó: MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre